Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hotfull man stängde skola – begärs häktad

Efter larm om en hotfull och beväpnad man i centrala Ronneby stängde Fredriksbergsskolan under några timmar av säkerhetsskäl. Nu begärs mannen häktad av åklagare för grovt olaga hot.
Ronneby • Publicerad 23 mars 2018
Fredriksbergsskolan och det närliggande förskolekansliet stängdes som en säkerhetsåtgärd. Mannen greps senare bara en bit från skolan.
Fredriksbergsskolan och det närliggande förskolekansliet stängdes som en säkerhetsåtgärd. Mannen greps senare bara en bit från skolan.

Det var vid 09.30-tiden fredagen den 16 mars som vittnen larmade polis efter att en man i 25-årsåldern betett sig hotfullt och uppträdde påverkad i de centrala delarna av Ronneby. Mannen ska bland annat ha hotat ett par hantverkare utanför Folkteatern.

Mannen ska tidigare under morgonen även uppehållit sig vid Fredriksbergsskolan. Han konstiga beteende uppmärksammades och skolan stängdes som en säkerhetsåtgärd.

Annons

En knapp halvtimme senare greps mannen, som bar på ett knivliknande föremål, på Gångbrogatan misstänkt för olaga hot, brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott. Mannen anhölls senare under dagen.

Bara ett dygn tidigare hade samma man omhändertagits av polis då han påträffades med en kniv i Rådhusparken. Även vid det tillfället ska mannen ha varit påverkad av narkotika.

Nu begärs mannen häktad misstänkt för grovt olaga hot efter händelsen på Gångbrogatan.

Emma GunlerSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons