Hotfull man stängde skola – begärs häktad

Ronneby Artikeln publicerades
Fredriksbergsskolan och det närliggande förskolekansliet stängdes som en säkerhetsåtgärd. Mannen greps senare bara en bit från skolan.
Fredriksbergsskolan och det närliggande förskolekansliet stängdes som en säkerhetsåtgärd. Mannen greps senare bara en bit från skolan.

Efter larm om en hotfull och beväpnad man i centrala Ronneby stängde Fredriksbergsskolan under några timmar av säkerhetsskäl. Nu begärs mannen häktad av åklagare för grovt olaga hot.

Det var vid 09.30-tiden fredagen den 16 mars som vittnen larmade polis efter att en man i 25-årsåldern betett sig hotfullt och uppträdde påverkad i de centrala delarna av Ronneby. Mannen ska bland annat ha hotat ett par hantverkare utanför Folkteatern.

Mannen ska tidigare under morgonen även uppehållit sig vid Fredriksbergsskolan. Han konstiga beteende uppmärksammades och skolan stängdes som en säkerhetsåtgärd.

En knapp halvtimme senare greps mannen, som bar på ett knivliknande föremål, på Gångbrogatan misstänkt för olaga hot, brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott. Mannen anhölls senare under dagen.

Bara ett dygn tidigare hade samma man omhändertagits av polis då han påträffades med en kniv i Rådhusparken. Även vid det tillfället ska mannen ha varit påverkad av narkotika.

Nu begärs mannen häktad misstänkt för grovt olaga hot efter händelsen på Gångbrogatan.