Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Norden utreder möjlighet att söka VM 2027

Ett fotbolls-VM 2027 i Danmark, Färöarna, Finland, Island, Norge och Sverige? Detta är något som länderna nu utreder huruvida det är möjligt. Förra veckan beslutade en arbetsgrupp bestående av representanter från de sex olika länderna att inleda en förstudie gällande en ansökan.(TT)
Publicerad 22 februari 2019

Ett fotbolls-VM 2027 i Danmark, Färöarna, Finland, Island, Norge och Sverige?

Detta är något som länderna nu utreder huruvida det är möjligt.

Annons

Förra veckan beslutade en arbetsgrupp bestående av representanter från de sex olika länderna att inleda en förstudie gällande en ansökan.

"De nordiska ordförandena tog ett initiativ tillsammans för att utforska möjligheten att ansöka om EM för herrar 2024. Vi kom fram till att det inte var möjligt och började då analysera vilka andra kommande prestigefyllda mästerskap som kunde vara aktuella. Då såg vi möjligheten med VM för damer 2027 och det är otroligt kul att vi nu kan sända den här signalen, att flera av de här länderna som verkligen var pionjärer inom damfotbollen tittar på möjligheterna för att arrangera ett VM tillsammans", säger Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska fotbollförbundet, i ett pressmeddelande.

Den inledande studien ska utreda vilka arenor som finns tillgängliga och vilka städer som skulle kunna vara aktuella att arrangera mästerskapet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons