Baksidan

Flera arga efter p-böter under konsert

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto:Maths Olsson

Flera konsertbesökare fick parkeringsböter på Stortorget i Karlskrona under fredagens Tommy Nilsson-konsert. Det väckte arga reaktioner på Facebook men kommunen gör inga undantag vid evenemang.

Det var i fredags kväll när Tommy Nilsson spelade i Konserthuset i Karlskrona som flera personer fick parkeringsböter när de hade parkerat på Stortorget. Flera bilar hade bildat egna parkeringsrader utanför de egentliga parkeringarna och bilägarna åkte därför på böter.

Efter konserten väcktes arga reaktioner på Facebook när flera menade att de hade parkerat där innan under kvällstid - utan att bli lappade.

"...aldrig hänt tidigare när det är något trevligt på konserthuset...." skriver en arg konsertbesökare.

"Vid evenemang och ingen torghandel igång så låt folk parkera där. Vad gör det???" skriver en annan.

Nu svarar kommunen på kritiken.

– Sedan förra årsskiftet har vi parkeringsövervakning dygnet runt i Karlskrona. Vi införde det eftersom flera klagade på att det var felparkerade bilar, men också för att erbjuda service om någon skulle bli inparkerad, för då är det parkeringsvakten som ringer bärgare, säger Andreas Steinbach, trafikingengör på Karlskrona kommun.

Varför kan ni inte göra undantag när det är evenemang i Karlskrona och finns ett stort behov av parkeringar?

– Det kan bli väldigt förvirrande om man kan parkera där ena veckan men inte nästa. Vi vill köra en rak linje så att folk inte bli förvirrade. Och var ska man dra gränsen för vad som är ett tillräckligt stort evenemang? frågar sig Andreas Steinbach.

– Sedan handlar det ju så klart även om säkerhet och framkomlighet för till exempel räddningstjänsten, de måste ju kunna komma fram även på kvällarna, säger Andreas Steinbach.

Han tillägger även att det finns flera parkeringar i närheten av Stortorget där man kan stå på kvällar och helger.

– Det finns runt 250 platser på Sparregården som är fem minuters gångväg från Stortorget och det finns även i Handelshamnen som är runt tio minuters gångväg från torget, säger Steinbach.