Bandet med choklad i

Blekinge Artikeln publicerades

KARLSKRONA · Funkbandet Chocolate Chip från från Karlskrona har knappt funnits i ett år. Ändå har de hunnit med att vinna riksfinalen i Musik Direkt och korades till förra årets bästa liveband av en recensent på Gefle Dagblad.
- Vi kan inte riktigt fatta vad som händer. Allt går plötsligt så fort, säger bandets gitarrist Adam Grahn.

I somras avgjordes den rikstäckande finalen i Musik Direkts musiktävling. Bandet Chocolate Chip från Karlskrona vann det åtråvärda turnépriset, och de har nu avslutat den nio dagar långa norrlandsturnén. För snart ett år sedan gästade trombonisten Nils Landgren det estetiska programmet i Karlskrona, och hjälpte till att starta upp grunderna till dagens Chocolate Chip.
Nu, bara ett år efter starten har bandet börjat etablera sig i musiksverige, och i en årskrönika utnämner en recensent på Gefle Dagblads bandet till "Årets svenska liveband".
Den 5 februari ska bandet åter ut på vägarna. Denna gång gästar de jazzhaket Village i Västerås, där bland annat Nils Landgren själv spelat.
- Det är en stor ära för oss att bli inbjudna att spela där. Och så sker det nästan på årsdagen av bandet, säger Adam Grahn.
Just nu håller Adam och de andra bandmedlemmarna på att skicka in sina demokasetter till skivbolag runt om i Sverige.
- Vi måste ta tag i detta nu när vi är Sveriges bästa liveband, säger Adam Grahn med en god portion självdistans.
Förhoppningsvis kommer Chocolate Chip skaka om Konserthuset i Karlskrona någon gång i maj, men ännu är inget bokat.