Blekingecaféer med i White guide café

Blekinge Artikeln publicerades
Café Mandeltårtan i Ronneby.
Foto:Mattias Mattisson
Café Mandeltårtan i Ronneby.

Tre caféer i Blekinge har tagits ut i den exklusiva caféguiden White guide i år.

Varje år besöker White Guides anonyma testare hundratals caféer runtom i Sverige för att utse de allra bästa. I år har 351 caféer över hela landet valts ut för att vara med i White guide café. Det är 15 fler caféer fler än förra året.

– I år ser vi bland annat att konditorerna vågar ta ut svängarna med ett utbud som varierar efter säsong och där både ursvenska och mer exotiska nya smaker används. Te är också äntligen på väg att få upprättelse som dryck och banar väg för nya, nördiga tebarer med minst lika avancerade tekniker som baristornas, säger caféredaktör Lena Ilkjær.

I Blekinge är det caféerna Mandeltårtan i Ronneby, Ritz conditori i Sölvesborg och Café sött & salt i Kristianopel som har valts ut. Det är samma caféer som var med i guiden förra året.

Den 8 maj hålls en releasefest i Stockholm där caféernas poäng och klassificeringar presenteras. Där presenteras även vinnarna i klasserna Årets Bästa Café, Årets Konditori, Årets Kaffebar, Årets Värt en Resa, Årets Fikaställe, Årets Hållbara Café, Årets Stjärnskott samt Årets Bageri.