Dödshot mot flera journalister i Blekinge

Blekinge Artikeln publicerades
Peppe Alfiero, kanalchef på P4 Blekinge.
Foto:Maths Olsson/SYDOSTRAN
Peppe Alfiero, kanalchef på P4 Blekinge.

I en lång lista på en hemsida dödshotas flera politiker och journalister. Bland annat en journalist på P4 Blekinge.

På hemsidan står det bland annat att: "Maktelitens bedragare och förrädare ska granskas och dömas. Och ett av straffen ska då vara dödsstraff, det rapporterar Sveriges radio P4 Blekinge.

På listan ska det finnas namn på politiker, journalister och kändisar över hela Sverige. En av journalisterna är anställd på P4 Blekinge.

– Det är både obehagligt och bedrövligt, ingen människa ska behöva uppleva att bli uppskriven på en lista och hotas med både arbetsläger och dödstraff, säger Peppe Alfiero, kanalchef på P4 Blekinge, till Sydöstran.

Hur allvarligt ser du på det här?

– Det är klart att det är allvarligt om man uppför en lista där man listar folk som man kallar för folkförrädare och skriver att de en dag ska de dömas. Ingen människa ska behöva uppleva något sådant, säger Peppe Alfiero och tillägger att det finns fler journalister i Blekinge som står med på listan. Vilka kan han dock inte säga.

Hur ser medarbetaren på hoten?

– Med fattning, vi har haft en dialog om vad det är som sker och medarbetaren känner sig och trygg med det, säger Alfiero.

Sveriges radios säkerhetsavdelning har nu blivit inkopplad och polisen har kontaktats. Hemsidan där listan finns ska nu vara bortplockad.