Hundtjuvar slog till igen – försvann i skåpbil

Blekinge Artikeln publicerades

Hundägare uppmanas att fortsatt vara på sin vakt. I går kväll kom en kvinna på en man i färd med att försöka stjäla hennes hund. Precis som i de två andra fallen med försök till hundstöld försvann mannen i en vit skåpbil.

Den avbrutna hundnappningen inträffade under måndagskvällen, den här gången i Hallabro.
Hundägaren, en kvinna, överraskade en mörkhårig man i 40-50-årsåldern invid hundgården vid huset. Han avbröt då sina försök att ta hunden och försvann i en vit skåpbil, troligen en VW-buss.

Hittills har totalt tre anmälningar om försök till hundstölder kommit in till Polisen i Blekinge. Ingen hund har dock lyckligtvis ännu blivit stulen.

I söndags kväll upptäckte en man i Tving två män som var inne på hans tomt och var på väg mot hundgården. Hundägaren såg de två männen vid 18-tiden och när de blev påkomna lämnade männen hans tomt i all hast – i en vit skåpbil.
Enligt polisens facebook-sida ska männen ha uppträtt hotfullt innan de körde därifrån.

För drygt två veckor sedan var det ytterst nära att en hund blev stulen i Svarthövdaryd utanför Eringsboda. En man hade då varit inne i hundgården och var i färd med att lasta in hunden i en bil, även då en vit skåpbil, när ägaren skrek och lyckades avbryta stöldförsöket i sista stund.

Därför är polisen måna om att få in tips och iakttagelser från söndagen.
Det finns ett signalement på två män som är cirka 175-180 cm långa och har mörkt krulligt hår. Tips lämnas på telefonnumret 114 14.