"Jag har hela min barndom här bakom mig"

Saltö Artikeln publicerades
Bakom sig har Ted Karlberg Saltöhamnen, en speciell plats i hans hjärta. På lördag är han med och tar dit Ebba Forsberg, Plura Jonsson och Mikael Wiehe.
Foto:Andreas Blomlöf
Bakom sig har Ted Karlberg Saltöhamnen, en speciell plats i hans hjärta. På lördag är han med och tar dit Ebba Forsberg, Plura Jonsson och Mikael Wiehe.

Ted Karlberg gör ett sällsynt gästspel som offentlig arrangör i Saltöhamnen på lördag. Då kommer Mikael Wiehe, Plura Jonsson och Ebba Forsberg med sin American songbook-turné till ön som har en speciell plats i Teds hjärta.

1 Vad är historien bakom evenemanget?

Det är ett samarbete mellan min firma Hi-story och Håkan Dahl på Hitnöje. Vi gör det på skoj för att vi gillar varandra. Vi vill göra någonting nytt när det kommer till konserttänk, ett litet och intimt evenemang i en speciell miljö.

2 Ja, hur kommer sig valet av Sältöfiskehamn?

Vi tänkte oss en solnedgång i Saltö fiskehamn, bara sådär. Det finns inte så många platser kvar i Karlskrona med den känslan. De som kommer på spelningen är de som verkligen uppskattar den nostalgiska stunden i Karlskronas armhåla (skratt).

3 Karlskronas armhåla?

Jag menar själva fiskehamnen och de gamla arbetarkvarteren. Det finns lite genuinitet kvar där och min barndom är väldigt kopplad dit.

4 Hur är din relation till Saltö?

Hela barndomen ligger här bakom mig. Min gudmor Kerstin och min gudfar Nisse bodde här, och några andra släktingar också. Jag brukade hoppa från kajen när jag badade för att imponera på tjejer och det var här jag fick min första abborre. Det var också här jag kom i kontakt med sillen som är ett stort intresse. Nej, Saltö har alltid varit en speciell plats.

5 Har du fler evenemang på gång?

Jag gör inte så mycket offentliga evenemang längre. Det enda jag är engagerad i är Skärgårdsfesten där jag är med och arrangerar helikopterflygningarna.

Fakta

Om Ted Karlberg

Ålder: 48 år.

Familj: Gift och fyra barn.

Kuriosa: Har gett ut en bok om sill med titeln "Sill - ett litet inlägg om inläggningar"

Var trummis i bandet Vienna Parade som hade en hit med "Wonderland" 1991.

Visa mer...