Idrottsföreningar fortsätter tobakskampen

BLEKINGE Artikeln publicerades
För andra året i rad bjuds länets idrottsföreningar in till en kampanj vars mål är rökfria idrottsanläggningar och tobaksfria barn och unga i Blekinge.
Foto:Claudio Bresciani/TT
För andra året i rad bjuds länets idrottsföreningar in till en kampanj vars mål är rökfria idrottsanläggningar och tobaksfria barn och unga i Blekinge.

Tobaksfria barn och unga i Blekinge – det är målet för den satsning som nu går in på sitt andra år.

För andra året i rad får föreningar i Blekinge möjlighet att delta i idrotten tar kampen, som är en satsning för att uppmuntra idrottsföreningar till att ta beslut om rökfria idrottsanläggningar. Bakom satsningen står TBU – tobaksfria barn och unga i Blekinge och Blekinge Idrottsförbund.

Tisdagen den 25 april bjuder länsstyrelsen i Blekinge in till en pressträff där Thomas Nilsson, fritidschef i Karlshamns kommun kommer att berätta om hur Karlshamns kommun jobbar med rökfria utomhusmiljöer, även fjolårets vinnarförening FIF Gnistan deltar.

I samband med förra årets kampanj deltog sju pilotföreningar och arrangörerna hoppas på en ännu större anslutning i år.

– Många föreningar arbetar redan aktivt i dag med att minska rökningen, och genom denna satsning hoppas vi få med ännu fler, säger Carin Håkansson, projektledare för TBU, Tobaksfria barn och unga i Blekinge, i ett pressmeddelande.

Det här är kraven på de föreningar som vill delta i kampanjen: föreningen ska ta ett styrelsebeslut om en rökfri idrottsanläggning och därefter ladda upp en bild på Instagram och tagga bilden med #idrottentarkampen och #blekinge.

Bilden ska också innehålla minst fyra medlemmar som tar ställning mot rökning. Detta ska marknadsföras i föreningens kanaler såsom hemsida, sociala medier och genom att sätta upp kampanjmaterialet på sin anläggning, detta material finns att hämta på här.