Lyckad satsning på bus

KARLSKRONA Artikeln publicerades
De stora dinosaurierna utanför Busfabriken väckte uppmärksamhet då de ställdes på plats.
Foto:Mattias Mattisson
De stora dinosaurierna utanför Busfabriken väckte uppmärksamhet då de ställdes på plats.

Att besöka ett lekland är populärt bland många barnfamiljer och många blev också glada då Busfabriken etablerade sig i Blekinge. Större lokaler och flera nya aktiviteter har lockat många besökare.

Under våren stängdes Barnens lekland i Karlskrona då de nya ägarna Busfabriken ville renovera och bygga ut för fem miljoner kronor. Att man satsade stort märktes också då två gigantiska T-rex kom med lastbil och ställdes upp utanför ingången i Kungsmarken.

När man öppnade i mitten av juni blev anläggningen den sjätte i Busfabrikens ägor i Sverige. Barnen möttes förutom av fler dinosaurier också av lekställningar med djungeltema, en stor vulkan, pulkabackar och trampoliner. Och sedan dess har anläggningen varit välbesökt.

– Sommaren gick jättebra, bättre än förväntat. Och sedan har det bara fortsatt så, säger driftchefen Sylvia Literska.

– Vi är jättenöjda med mottagandet vi har fått av besökarna och är glada att vi öppnade i Karlskrona.

Sylvia Literska säger att Busfabriken har som ambition att förnya sig hela tiden.

– Vi planerar alltid någonting. Det finns mässor för lekbranschen som vi åker på ett par gånger per år och följer vilka trender som gäller för leklanden. Om vi hittar något nytt som kan förbättra våra lekland satsar vi på det. Men vi behöver nog ha öppet lite längre innan vi vet vad som går hem hos besökarna i Karlskrona.

Då och då dyker Spindelmannen upp på Busfabrikens lekland. När det nu närmar sig jul får man i stället besök av självaste jultomten som delar ut paket till barnen på söndagar.