Mikrougnarna går varma vid lunchtid på BTH
På fjärde våningen råder kaos.
– Vi har sex mikrovågsugnar, men det är för lite, säger Margareta Ahlström, informationschef på BTH.
– I kylskåpet är det också kaos och nästan så att inte alla burkar får plats.
En del nöjer sig med gamla glassburkar. Andra har fina dyra plastbehållare som man kan köpa på särskilda hemmapartyn.
Marknadschef Joakim Ekberg är känd för sina fina lunchlådor. Och sin fina lunchväska där det passande står skrivet: Dagens lunch. Kan innehålla spår av rester!
– I dag har jag med mig lax enligt ett LCHF-recept, berättar han.
LCHF betyder mat som innehåller mycket naturligt och gärna animaliskt fett men lite kolhydrater.
Informatör Helena Persson kör med GI-mat. GI är också ett sätt att hålla koll på kolhydraterna.
– Vi påverkar nog varandra en del, säger hon.
– Ibland får vi smaka av varandra och byter recept.
Marknadsförare Annika Andersson har alltid lunchlåda med sig. I dag är det pannkakor.
– Jag vill göra annat för pengarna än att gå ut och äta, säger hon.
Men Helena Persson äter gärna i högskolans restaurang.
– Det är trevligt och dessutom blir det inte så mycket rester numera när barnen flyttat hemifrån.
Fotnot: 50 kronor om dagen tjänar du minst på att ta med dig matlåda till jobbet. Oftast mer eftersom dagens lunch kostar mellan 55 och 90 kronor.
Det motsvarar minst 1 000 kronor i månaden. 12 000 kronor per år.