Misshandel mot tiggare – men teknikstrul stoppade rättegången

RONNEBY Artikeln publicerades
Incidenten utanför Maxi i Ronneby ägde rum i våras. En man ska ha kommit ut från butiken och attackerat en kvinnlig tiggare med slag och sparkar.
Foto:Mattias Mattisson
Incidenten utanför Maxi i Ronneby ägde rum i våras. En man ska ha kommit ut från butiken och attackerat en kvinnlig tiggare med slag och sparkar.

Mannen misstänks för att ha misshandlat en tiggare utanför Maxi i Ronneby.

Hon kräver 5 000 kronor i skadestånd. I dag var det rättegång i Blekinge tingsrätt i Karlskrona – som dock fick avbrytas efter teknikstrul.

Händelsen inträffade i våras vid entrén till Ica Maxi, på Karlshamnsvägen i Ronneby. Enligt åklagaren utdelade den misstänkte flera slag i ansiktet och mot kroppen på en kvinna som satt och tiggde utanför varuhuset. Kvinnan ska ha fått smärta och en sårskadad av attacken och fick plåstras om efteråt. 
 
Mannen förnekar brott i förhör med polisen, men förklarar också att han tvingades försvara sig sedan han hamnat i en diskussion med kvinnan och att hon följde efter honom och spottade på honom.

Kvinnan och den misstänkte mannen hann höras, den senare menade att han agerade i försvar när kvinnan angrep honom, enligt SR Blekinge.

Därefter fick rättegången avbrytas då tekniken började strula när man skulle upp förhörsfilmer med två personer som skulle vittna om sina iakttagelser från händelsen, berättar SR Blekinge.

Rättegången återupptas om två veckor.

SVT Nyheter Blekinge uppger att offret heter Gabriela Stoica, en romsk kvinna från Rumänien. Hon säger till SVT Nyheter Blekinge "att hon aldrig mötts av något liknande i Ronneby utan att hon alltid annars bemöts av vänlighet och kärlek".

Hon hävdar vidare i intervjun att den åtalade fortsatt trakassera henne vid flera tillfällen efter incidenten.