Poker + båttävling i Blekinge = sant

Blekinge Artikeln publicerades
Tjärö är en av platserna i Blekinges skärgård som besöks under Blekinge poker run.
Foto:Gunnel Persson
Tjärö är en av platserna i Blekinges skärgård som besöks under Blekinge poker run.

I sommar arrangeras Blekinges allra första poker run där motorbåtar ska köra genom Blekinges skärgård och sedan göra upp i ett parti poker.

Poker Run kommer från USA och går ut på att båtbesättningarna samlar på sig spelkort under rutten och sedan gör upp i en omgång poker efter loppet. Den som vinner pokermatchen vinner också båttävlingen. Fem stopp med spelkort ska finnas längs banan där deltagarna får kuvert med spelkort i.

Tävlingen arrangeras för att marknadsföra Blekinges skärgård på ett helt nytt sätt och det är båtföretaget Cajam som står bakom det.

– Vårt mål är inte främst att arrangera ett hastighetslopp utan att visa upp Blekinges fina skärgård. Det är många som inte känner till hur vacker vår övärld är, säger Christer Ericsson på Cajam om tävlingen som hålls den 29 juli.

Tävlingen startar vid fyren Godnatt utanför Stumholmen i Karlskrona och går sedan via Hasslöbron ut till Tjärö och till Karlshamns inlopp. Därifrån bär det sedan tillbaka till Karlskrona via Tärnö, Stora Ekön, Bollöarna och Skällösund. Totalt är rutten 90 nautiska mil det vill säga 167 kilometer.

Alla med en båt som är minst 20 fot, 6 meter och gör minst 30 knop kan delta. Resten hälsas välkomna som åskådare.