Rekordmånga behöver Stödkassen Blekinges hjälp

BLEKINGE Artikeln publicerades
Fler människor söker hjälp från Stödkassen Blekinge men Emma Jensen berättar att de samtidigt får fler givare och att det oftast går snabbt att samla in pengar till de behövande familjerna.
Foto:Maths Olsson
Fler människor söker hjälp från Stödkassen Blekinge men Emma Jensen berättar att de samtidigt får fler givare och att det oftast går snabbt att samla in pengar till de behövande familjerna.

Många människor ber Stödkassen Blekinge om hjälp med julmat och julklappar. Nu vädjar föreningen om extra hjälp för att kunna hinna med allt jobb.

Stödkassen Blekinge har de senaste åren hjälpt många familjer att sätta mat på bordet och även hjälpt till med kläder, leksaker och hygienartiklar. Emma Jensen är administratör i Karlskrona och hon berättar att behovet har ökat kraftigt i år.

– Vi har redan fått hjälpa runt 300 familjer. Det är en hundraprocentig ökning i år, säger hon.

Det är delvis fler barnfamiljer, men man har också lyckats nå ut till de äldre som nu söker hjälp i allt större utsträckning.

– Det är så lite de ber om, men de blir desto mer tacksamma för hjälpen de får, säger Emma Jensen.

Det är svårt för Emma Jensen och Pernilla Runsten, som är administratör i Ronneby, att hinna med allt och de funderar på att ta in fler administratörer. Men just nu är det viktigast att lösa julen.

Förra året fick de jobba in i det sista med att köra ut julmat till behövande. För att i år ha möjlighet att själva fira jul med sina familjer ber de nu sina givare om hjälp med matleveranserna.

– Är man sugen på att köra ut och lämna mat är det bara att höra av sig, säger Emma Jensen.

En annan önskan är att de som behöver hjälp av Stödkassen hör av sig i god tid.

– Det är ju svårt att be om hjälp men känner man redan nu att man inte kommer reda ut det så är det bra att höra av sig i tid.

Som vanligt kommer Stödkassen Blekinge också att samla in julklappar och man efterlyser särskilt sådant som passar till äldre barn eller tonåringar, som annars brukar glömmas bort.

– Presentkort till exempel tar vi jättegärna emot, säger Emma Jensen.

Fakta

Lämna julklappar

Stödkassen Blekinge kommer att finnas på plats i tre kommuner och ta emot julklappar.

Ronneby 27/11 kl. 17-19 ÖoB

Karlshamn 29/11 kl. 17-19 Coop

Karlskrona 6/12 kl. 17-18 Harald Nyborg

Visa mer...