Sahlberg inleder EM-festen

Blekinge Artikeln publicerades

I kväll rivstartar EM i badminton med ett svenskt wildcard på banan.
– Jag känner ingen som helst press, säger den kollugne BK Carlskrona-spelaren Magnus Sahlberg.

Skulle han få en wildcard-plats i EM trodde han att det skulle bli i dubbel eller mixed. Det blev i singel.
– Jag har inte tränat singel på ett halvår. Visst, jag har kört hårt de senaste veckorna, men det var inget som var planerat. Men formen är på uppåtgående, säger Magnus Sahlberg, som fick klartecken för EM-spel för fyra veckor sedan.
Göteborgaren – som precis har avverkat sin andra säsong i BK Carlskrona kommer i kväll efter invigningen att spela öppningsmatchen i EM.
– Det kommer bli hur kul som helst att spela den första matchen inför hemmapubliken. Jag ska njuta av varje sekund och känner ingen som helst press på mig.
Motståndare i matchen är slovaken Jarolim Vicen. En motståndare som Sahlberg aldrig har mött och inte har särskilt bra koll på.
– Jag har hört mig för bland de andra i den svenska truppen som känner till honom bättre än mig och enligt dem är det en bra spelare. Det är ingen spelare man ställer ut skorna mot om man säger så. Det kommer bli en bra match.
Vad tror du om dina chanser i EM?
– Jag tycker att jag ska vinna match mot slovaken. En rimlig målsättning är att minst gå till den tredje omgången. Väl där kan det gå hur långt som helst, säger Magnus Sahlberg.
I kväll inleds EM-festen i Telenor Arena.