Soldränkt final på Hasslö

Karlskrona ,
Det fanns väl knappast någon lämpligare artist att sätta punkt för årets soliga festival än Per Gessle?
Foto:
En solbadande publik fick njuta framför Stora scenen på eftermiddagen av Maia Hirasawas tolkning av The Arks 'The worrying kind' - under spelningen kom även Magnus Carlson upp på scen och sjöng med Maia och hennes band.
Foto:
Frontman Hannes Samuelsson - bandet Kräk öppnade lördagen starkt redan vid 13:00.
Foto:
Magnus Carlsson drog stor publik.
Foto:
Hannes Samuelsson klättrade på scen!
Foto:
Jens Hult pratade mycket med publiken mellan låtarna - något som verkade få många att ställa sig upp från solstolarna.
Foto:
Graffiti i Hawaii-loungen.
Foto:
Caj Karlsson i duett med sin tjej.
Foto:
Paulus Lindén och Caj Karlsson.
Foto:
Rasmus Arvidsson och Avantgardet.
Foto:
Foto:
Hanna Enlöf och Ylva Eriksson från bandet Good Harvest.
Foto:
– Det är första gången vi kör den här live, berättade Maia Hirasawa efter att Magnus Carlson gick upp och sjöng en låt med bandet.
Foto:

Hasslöfestivalen slutade som den började - med artister och publik som bjöd på sig själva. Inte en enda droppe föll över det höga publikantalet på Lilla Hawaii.

Artikeln publicerades 15 juli 2017.

- Hej, Hasslö. Vad härligt att äntligen va här!

Maia Hirasawas öppningsfras delade hon med många av artisterna som spelade på lördagen. Akter som Jens Hult och Avantgardet spelade inför blyg publik men höjde tempot som om de spelade inför fullsatt konserthus.

– Jag är på Hasslö, baby! sjöng Jens Hult. Ni är allt underbara människor, som jag har sett fram mot den här spelningen.

Lokala band som Kräk och favoriten Caj Carlsson drog i gång festivaldagen ordentligt. Bland annat bjöd Caj Carlsson upp sin käresta på scen som sjöng en låt med honom. Och Hannes Samuelsson i Kräk klättrade på scen i äkta hårdrocksmanér.

Gräsplanen framför parkscenen var under nästan hela dagen välbesökt när band som Selmas Broskband, Good Harvest eller Martin, Merrick & Me spelade.

Favoriten Magnus Carlson, den tidigare frontmannen i Weeping Willows och numera Så mycket bättre-kändisen var en av de större akterna under kvällen och var först med att fylla grusplanen framför den stora scenen.

Sent på kvällen kunde polisen rapportera att inga större tråkigheter skett på området.