Soldränkt final på Hasslö

Karlskrona Artikeln publicerades
Det fanns väl knappast någon lämpligare artist att sätta punkt för årets soliga festival än Per Gessle? 13 bilder
Foto:Mattias Mattisson
Det fanns väl knappast någon lämpligare artist att sätta punkt för årets soliga festival än Per Gessle?

Hasslöfestivalen slutade som den började - med artister och publik som bjöd på sig själva. Inte en enda droppe föll över det höga publikantalet på Lilla Hawaii.

- Hej, Hasslö. Vad härligt att äntligen va här!

Maia Hirasawas öppningsfras delade hon med många av artisterna som spelade på lördagen. Akter som Jens Hult och Avantgardet spelade inför blyg publik men höjde tempot som om de spelade inför fullsatt konserthus.

– Jag är på Hasslö, baby! sjöng Jens Hult. Ni är allt underbara människor, som jag har sett fram mot den här spelningen.

Lokala band som Kräk och favoriten Caj Carlsson drog i gång festivaldagen ordentligt. Bland annat bjöd Caj Carlsson upp sin käresta på scen som sjöng en låt med honom. Och Hannes Samuelsson i Kräk klättrade på scen i äkta hårdrocksmanér.

Gräsplanen framför parkscenen var under nästan hela dagen välbesökt när band som Selmas Broskband, Good Harvest eller Martin, Merrick & Me spelade.

Favoriten Magnus Carlson, den tidigare frontmannen i Weeping Willows och numera Så mycket bättre-kändisen var en av de större akterna under kvällen och var först med att fylla grusplanen framför den stora scenen.

Sent på kvällen kunde polisen rapportera att inga större tråkigheter skett på området.