Bekanta segrare i lerigt Gränum

Gränum Artikeln publicerades
Sandra Södergren, FIF Gnistan, vann åter Skinkloppets damklass.
Foto:Torbjörn Appelros
Sandra Södergren, FIF Gnistan, vann åter Skinkloppets damklass.

En tung och blöt bana hindrade inte duktige Björn Östensson, Ryssbergets IK, att vinna över 12.1 kilometer i Gränum IF:s Skinklopp. På damsidan tog FIF Gnistans Sandra Södergren ännu en seger.

Skinkloppet har arrangerats i över 30 år och nu var det ett 40–tal löpare med.

– Vi är nöjda och det är kul att så många kommer i det kalla och regniga vädret, säger Gränum IF:s ledare Karl–Olof Lexe.

Östensson tog kommandot direkt och den enda som förmådde att haka på en bit var klubbkamraten Kristoffer Tildekvist. Östensson nådde målskynket efter 39.56 och Tildekvist var dryga minuten efter. Östensson har under hösten vunnit bland annat Trailloppet i Sölvesborg och Jämjöhalvan.

– Segertiden är ett par minuter över rekordet, men på detta blöta och leriga underlaget var det väldigt bra sprungit, säger Lexe.

Sandra Södergren hade totalt sjunde bästa tid med 49.48 och vann med 2.36 före Tilde Jensen, Ryssbergets IK.

Det blev dubbelt Ryssberget även på herrarnas korta bana (fyra kilometer) genom Morgan Holst och Sten Östensson. Bland tjejerna var unga Amanda Törgren, UF Contact, snabbast och tiden hade räckt till en fjärdeplats i herrklassen.

– Det var väldigt skoj att unga Amanda var i topp. Vi behöver fylla på med ungdomar i alla föreningar, som sysslar med idrott, säger Lexe.