Bergström stal showen i derbyt

Ronneby Artikeln publicerades
Jacob Bergström blev matchhjälte med ett hattrick och ett sent avgörande i derbyt mot IFK Karlshamn. Arkivbild
Foto:Jonas Gustafsson
Jacob Bergström blev matchhjälte med ett hattrick och ett sent avgörande i derbyt mot IFK Karlshamn. Arkivbild

Ronneby och IFK Karlshamn gick mot delad pott i derbyt på Brunnsvallen.

Då tog Jacob Bergström bollen och avgjorde efter en soloräd.

Ronneby BK– IFK Karlshamn 4-3 (1–2)

Målen, Ronneby BK: Jacob Bergström 3, Ahmed Wasfi. Målen IFK Karlshamn: Jonathan Karlsson, Robin Nykvist, Timmie Liljegren.

Det blev en smått osannolik avslutning på division 3–derbyt mellan Ronneby BK och IFK Karlshamn. Matchuret hade passerat 90 minuter och ställningen var 3–3.

Då hamnade bollen hos Jacob Bergström, som redan hade gjort två mål, som begav sig i väg på en riktig soloräd. Han passerade den ena IFK–spelaren efter den andra tills han var fri med målvakten Felix Fast. Med ett kyligt avslut till höger om Fasth avgjorde Bergström med det som blev matchen sista spark.

– Jag pratade innan om att det skulle bli en magisk kväll och det blev det till slut. Det kan knappast bli bättre än så här, säger segerskytten Jacob Bergström efter matchen.

Ronneby var dock illa ute mot ett skadedrabbat IFK Karlshamn som tvingades byta ut yttern Adam Kaarle (skadade handleden) efter 45 minuter. Bortalaget satsade på snabba omställningar vilket gav utdelning i den första halvleken. Jonathan Karlsson tryckte in 0–1 och Robin Nykvist gjorde 1–2 precis innan halvtidsvilan på straff. IFK var effektivare och hade kommandot.

– Vi pratade i halvtid om att vi skulle fortsätta ösa på. Vi skapade bra chanser, säger Bergström.

Öste på var precis vad hemmalaget gjorde och de etablerade ett tryck mot IFK–målet. Bergström hade en nick i stolpen innan han själv skulle kvittera till 2–2 i den 70:e matchminuten. Men gästerna var långt ifrån ofarligt och fyllde på med mycket folk framåt när tillfällen gavs – som i den 80:e minuten när Jonathan Karlsson jobbade fram bollen till Timmie Liljegren som placerade in 2–3.

Det var en kalldusch för ett måljagande RBK.

– Matchen svängde flera gånger om och när de gjorde 2–3 trodde jag att det var kört.

Hemmalaget reste sig, Ahmed Wasfi kom först till bollen efter ett fint inspel och stötte in 3–3 i den 85:e minuten och sedan var Bergström som stal showen med sitt 4–3-mål på stopptid.

– Kollar man i tabellen så förstår man hur viktig den här segern var. Varje match är som en final nu och vi känner av vikten av att vinna matcherna.