Bosse Johnsson: KHK agerar och visar medmänsklighet

Blekingesport Artikeln publicerades
Charlotte Gustavsson, klubbdirektör Karlskrona HK. 2 bilder
Foto:Lena Ehring
Charlotte Gustavsson, klubbdirektör Karlskrona HK.

Mitt i lunchen kom nyheten, KHK:s sportchef Patric Larsson tvingas ta timeout efter en alkoholincident på sponsorresan till Polen fredag-lördag.

Det är inte första gången som det skrivs skandal om Karlskrona HK.

Och min första tanke är, hur är det möjligt?

Efter de incidenter som har hänt genom åren i klubbens korta historia – efterfesten som slutade med att en spelare kissade på väggen till ett uteställe, den omtalade inkilningen – så vet jag att det arbetats fram och finns en klar policy i föreningen.

Och ändå händer ytterligare en alkoholincident, som jag har förstått det mitt bland kollegor, sponsorer och fans, där Larsson fått i sig alldeles för mycket alkohol.

Helt oacceptabelt så klart, precis som i vilken arbets- eller representationssituation som helst.

Karlskrona HK med Charlotte Gustavsson i spetsen gör helt rätt som uppmanat Patric Larsson att ta en timeout och som dessutom väljer att öppet ta tag i problemet. ”Vi vill inte sopa det här under mattan för att det är obehagligt. Vi ställer upp och hjälper honom på alla sätt”, säger Gustavsson.

Att Karlskrona HK erbjuder Larsson hjälp, hjälp som han accepterat att ta emot, visar att det finns eller har funnits ett problem.

Bra att föreningen visar handlingskraft genom att omgående reagera och agera, men jag skulle vilja säga att det är ännu bättre att föreningen visar medmänsklighet genom att hjälpa en i gänget tillbaka. För det är så jag tolkar timeouten även om den är satt på obestämd tid.