Drömmer om att spela i NHL

Karlskrona Artikeln publicerades
Emma Törnqvist fastnade för ishockey för fem år sedan på World Girls Ice Hockey Weekend nu drömmer hon om NHL.
Foto:Hanna Södergren
Emma Törnqvist fastnade för ishockey för fem år sedan på World Girls Ice Hockey Weekend nu drömmer hon om NHL.

Evenemanget som blir större och större. World Girls Ice Hockey Weekend blev Emma Törnqvists startskott till damhockey.

Det är sjunde året i rad som Karlskrona HK arrangerar World Girls Ice Hockey Weekend. Ett evenemang världen över där tjejer får testa på ishockey. Närmare 60 spelare hade tagit sig till NKT arena för att ta chansen. Tioåriga Emma Törnqvist tog den chansen för fem år sedan. Nu är hon en målvaktstalang i flickjuniorerna. En snabb resa som började som utespelare.

– Jag började som utespelare, men min pappa har varit målvakt så jag ville testa det, säger Emma som fastade för det.

Nu har hon siktet inställt på att bli så bra som möjligt och spela i NHL för tjejer i framtiden. I NHL spelade även en av hennes idoler Johan ”Honken” Holmqvist som vi senast såg i Karlskrona HK, innan dess har han representerat landslaget och en rad NHL-klubbar.

– Han är en stor förebild, men det är tråkigt att han slutade, säger Emma som var och kollade på de flesta matcherna förra säsongen.

Nu vill hon tillsammans med Karlskrona HK visa att ishockey inte bara behöver vara en killsport, och medhåll får hon från pappa Johan Törnqvist som har hand om eventet och damtränaren Conny Olausson som har varit med på hela damresan.

– För nio år sedan var vi tolv spelare idag är vi närmare 100 aktiva, vilket är fantastiskt, säger Conny och kollar ut på isen och syftar på alla tjejer. Idag har Karlskrona HK fem stycken flicklag igång i olika serier och med det är klubben i framkant inom damhockey.