Dubbel torka knäckte Asarum

Asarum Artikeln publicerades
Mathilda Nilsson fick som vanligt nätet att rassla. Hon gjorde Asarums enda mål.
Foto:Bo Åkesson
Mathilda Nilsson fick som vanligt nätet att rassla. Hon gjorde Asarums enda mål.

Torkan har slagit till.

Vad värre är, för Asarum, är att den härjar även på fotbollsplanen.

Vi snackar måltorka.

Asarums IF/FK–IS Halmia 1–1 (1–0)

Målen, Asarum: Mathilda Nilsson.

Fyra raka segrar blev inte fem. Sviten ändade hemma mot IS Halmia efter en sen kvittering av gästerna och det var med snabba och tunga steg som hemmaspelarna förflyttade sig till omklädningsrummet efter slutsignalen.

Förflyttningen var extra tung med tanke på att Asarum hade gott om chanser att avgöra matchen. Mathilda Nilsson, Gina Toresten och Emma Nordahl turades om att bränna högkvalitativa målchanser. Skottfoten var helt enkelt inte kalibrerad eller så var det helt enkelt en sådan där dag där det inte är meningen att det ska bli tre poäng.

– Halmia är det lag som jag respekterar mest i serien. Det är välutbildade spelare som försöker att spela fotboll, säger Asarumstränaren Stefan Ekstrand som en förklaring till resultatet.

Likväl grämde han sig å det grövsta över poängtappet.

– Vi har fyra-fem djävulska chanser och sex-sju bra chanser till. Och så petar de in en boll i slutet. Surt.

Hemmalaget nöjde sig bara med ett mål. Mathilda Nilsson, vem annars, förvaltade ett friläge i slutet av den första halvleken.

Den fullträffen gav inte den rätta kicken inför fortsättningen.

– Vi blev trötta och slarviga. Vi hade inte samma grepp, menar Ekstrand.

Bitvis taskiga passningar ställde till det för lagkamraten, men någon direkt fara gick ändå inte att detektera. Halmia skapade inte särskilt mycket – fram till den 90:e minuten vill säga.

Svag kommunikation i straffområdet, inklusive ett visst flipperspel, friställde Lina Eriksson som enkelt lyfte in kvitteringen.

Blott en poäng gladde inte särskilt mycket. Desto muntrare var det att se högerbacken Ellinor Månssons comeback från start efter ett skadeuppehåll. Där snackar vi vilja och en viktig pådrivande kraft för de blåtröjade. Märkligt nog blev hon utbytt med tio minuter kvar.

– Jag skulle ha bytt henne tidigare, men hon gjorde så bra i från sig. Det var ju första matchen efter skada och hade vi spelat henne 90 minuter hade det kanske hänt något. Säsongen är längre än i dag och det är ett ansvar som jag måste ta, förklarar Stefan Ekstrand.