Elin passerade drömgräns

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Elin Persson, TK Trossö tar i för kung och fosterland när hon trycker stången över huvudet.
Foto:privat
Elin Persson, TK Trossö tar i för kung och fosterland när hon trycker stången över huvudet.

När styrkelyftsseriens tredje omgång avgjordes så var TK Trossös unga Elin Persson riktigt i rekordtagen i 47-kilosklassen.

Elin, som tävlar i klassen 47 kg förbättrade knäböjsrekordet tre gånger med 85 kg på topp. 42,5 i bänkpress följdes upp med att hon klarade 100-kilosgränsen i marklyft för första gången, med ett lyft på 102,5 kg.

Det sammanlagda resultatet 230 kg var personligt rekord med 37,5 kg och en ökning av distriktsrekordet för ungdomar och juniorer med 32,5 kg. Imponerande.

Felix Almqvist har gått upp i 83 kg ungdom, han fick med sig två distriktsrekord: 200 kg i knäböj och 230,5 i marklyft. Även i bänkpress och sammanlagt blev det personliga rekord, 115 kg och 545,5 kg.

Resultatet tar upp Felix som etta i ungdomsrankingen i sin klass och sedan tidigare toppar han även 74-kilosklassen.

Junioren Henrik Törnström, 93 kg, har tränat hårt och skött sin kost, nu passerade han 500 kg sammanlagt och 205 kg i marklyft.

Hugo Svensson, 93 kg ungdom, bättrade på det sammanlagda distriktsrekordet för ungdomar med 9,5 kg till 597,5 kg och han tog därmed en plats i seniorlaget.

Fina framgångar för TK Trossö, som har lag med i flera serier. I Styrkelyftsserien ligger laget på femte plats i allsvenskan och i juniorserien. I ungdomsserien ligger Trossö tvåa. Precis som Veteranlaget i sin serie.

Bänkpressen går sämre och trots en rejäl poängökning blir det svårt att hålla kvar elitserieplatsen. Desto bättre går det i ungdomsserien där man lite oväntat leder. I Junior och veteran serien ligger TK Trossö på en fjärde plats.

Sista serieomgången går samtidigt som DM och avgörs i Lund i november.