Enarsson återvänder till Mjällby

Fotboll Artikeln publicerades
Foto:Thérese Ny/TT

Det small ner lite som en bomb under dagen.

Joel Enarsson är tillbaka i Mjällby efter två säsonger i IFK Norrköping.

– Jag ser min chans att verkligen få spela, säger han.

Det har ryktats mycket om Joel Enarssons framtid sedan hans kontrakt med IFK Norrköping löpte ut i somras. Under hösten och vintern har anfallaren provtränat med flera olika klubbar i hopp om att hitta en lösning.

– Jag måste säga att provspela kan vara ett rent helvete. Man kommer till nya miljöer med nya spelare, nya spelsätt och vet knappt vilken fot man ska slå en passning på. Allt måste verkligen stämma om man ska kunna leverera, säger Enarsson.

När provspelet inte riktigt stämde fanns det en klubb som sedan november varit sugna att ta in Enarsson. Nämligen Mjällby AIF, en klubb som han tidigare spelat i. I dag presenterades han på klubbens hemsida.

– Det ska bli kul att äntligen få komma i gång. Jag var på jakt efter en klubb att få spela mycket i och i Mjällby ser jag min chans att verkligen få spela fotboll.

Senast Enarsson representerade Mjällby var när laget spelade i allsvenskan år 2014. Då gjorde han två mål på sju matcher. Sedan dess har han tillhört IFK Norrköping och varit utlånad till GIF Sundsvall.

– Det blir lite som en nystart. Att få vända hem och förhoppningsvis göra det bra för att sedan studsa ut igen. Mina ambitioner med fotbollen är fortfarande att spela så högt upp som möjligt och det vet Mjällby om. Självklart kommer jag att ge allt i Mjällby–tröjan och förhoppningsvis hjälpa laget att spela hem mycket poäng.

Kontraktet är skrivet över 2017 och i morgon gör Enarsson sin första träning med laget. Han kommer redan till helgen vara involverad i Mjällbys träningsmatch mot Oskarshamn.

– Mjällby har ambitionerna att tillhöra toppen och jag känner till många här sen innan. Vi har alla chanser att göra en bra säsong.

Mjällbys sportchef Hasse Larsson är så klart nöjd över att allt har löst sig med Enarsson. Han berättar också att några Maif–supportrar hjälpt till att finansierar värvning av Enarsson.

– Vi är jättenöjda och glada över att Enarsson valde Mjällby. Det är alltid speciellt när en hemvändare återvänder till föreningen.

Är Enarsson den sista pusselbiten i lagbygget?

– Det vet man aldrig. Vi får se lite vad som händer framöver. Enarsson kan vara sista pusselbiten, men jag vill inte utesluta något.

Har du någon uppdatering till Löfqvist och Frimpong?

– ”Löken” har berättat för oss att han är sugen på Mjällby igen, men sen dök chansen upp i Indonesien och det får vi respektera. Han ska provträna där i en vecka. Frimpong kommer till oss på tisdag och pappers–strulet ska vara lösta.