FK Karlskrona värvar Mjällbyspelare

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto:Arkiv

Mjällby AIF värvade Viktor Gustafson från FK Karlskrona.

Nu svarar FK Karlskrona genom att hämta Nassir el Aissati från Mjällby AIF.

– Det är en klasspelare, säger FKK:s sportchef Peter Christenson.

Inte nog med att FK Karlskrona och Mjällby AIF gick tuffa duster på fotbollsplanen i division 1 förra säsongen. Nu slåss man om samma spelare.

Till exempel så värvade Mjällby AIF mittfältaren Viktor Gustafson som hade FK Karlskrona som klubbadress innan dess. Mjällby värvade också Jacob Bergström från Ronneby BK. Det var en spelare som även FKK var intresserat av.

FKK värvade Rasmus Persson och Philip Olsson från Mjällby förra säsongen. Nu har de även hämtat Joel Enarsson och Nassir el Aissati från Listerlaget.

– Det är inget självändamål att värva just från Mjällby. Vi vill ha spelare som har förankring i regionen, som Joel Enarsson, men någonstans tar det stopp, säger Peter Christenson.

– Det är media som trissar upp stämningen. Vi tar inte vilken spelare som helst bara för att han spelar i Mjällby och det tror jag inte att Mjällby heller gör.

Den senaste spelaren som är klar för FKK är Nassir el Aissati som kom till Mjällby i somras från holländska FC Oss. Han fick dock inte så mycket speltid under Mjällbytränaren Jonas Anderssons ledning och då fortsätter han sin fotbollskarriär i östra Blekinge.

– Det är en klasspelare, säger Christenson som öser beröm över värvningen.

– Han är teknisk, har stor kvalitet som passningspelare och ett ruggigt skott. Jag tror att många kommer att bli överraskade över hur bra han är.

– Helt klart så tror jag att han kommer att bli en publikfavorit.

Nassir el Aissati kan ses som en direkt ersättare för Viktor Gustafson.

– Han ersätter Viktor på ett fullgott sätt och han kan bidra med ännu mer, säger Christenson som berättar att el Aissati just nu befinner sig i Holland där han tränar med Utrecht.

Nassir el Aissati har skrivit på för två år och med honom under kontrakt har FKK 90–95 procent av truppen klar.

– Vi för en dialog med två–tre spelare.

En av dem är Jesper Löfgren. Han har ännu inte förlängt med FKK utan han har testat med Gais och inom kort ska han även visa upp sig för Helsingborgs IF.

– Vi vill ha in en till två spelare till och vi kommer att lyfta upp tre juniorer i a-truppen.