Raset med stort R

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto:Bo Åkesson

Snackisen i paus: HIF:s spel – det bästa på länge.

Efteråt handlade allt om raset.

Raset med stort R när Lugi i den andra halvleken förvandlade halvtidssiffrorna 13–14 till 23–33.

– Hur vi kan bli så mycket sämre under en kvarts paus är otroligt. Jag vet inte ... kanske ska man bara skratta åt eländet, säger tränaren Karl-Johan Lång.

Besvikelsen låg tung i ett HIF Karlskrona som stängde in sig i omklädningsrummet en bra stund efter matchen.

Förvandlingen var lika total som brutal – från en första halvlek som gett en tålamodsprövad hemmapublik hopp om poäng efter en fem matcher lång ökenvandring i handbollsligan – till något som bara slutade med platt fall.

– Jag var stensäker på vinst. Både före matchen och i paus. Första halvlek var väldigt bra både spelmässigt och hur vi visade moral, säger målvakten Markus Mattsson.

Mörrumssonen startade i HIF-målet för andra matchen i rad och efter en tam start växte han in i matchen. Sju räddningar var två bättre än kollegan Oscar Jensen i Lugi – men Karl-Johan Lång valde ändå att sätta Mattsson på bänken i andra halvlek.

Därifrån fick han se HIF:s spel falla sönder bit för bit innan han stoppades in i målet igen med dryga tio minuter kvar av matchen.

– Det är ju så i sportens värld – ett förlorande lag har lätt för att börja hänga huvudena i motgång. Det var väl lite så det blev nu.

Bytet?

– Det var inget som var planerat. Det fanns väl några skott som jag kunde ha tagit och Vladan (Abramovic) är väldigt bra i sina bästa stunder. Det är väl det jag kan säga om bytet, säger Mattsson.

Karl-Johan Lång:

– Lugi gjorde lite för mycket mål utifrån och det är skott Vladan normalt är bra på. Men med facit i hand så var det fel beslut, säger HIF-tränaren.

Men det var inte bara målvaktsmatchen HIF förlorade i den andra halvleken. Det täta försvarsspelet blev glesare och glesare och spelare som Alfred Jönsson och Anders Hallberg på Lugis nio meter fick tidig julafton.

Samtidigt dog hemmalagets anfallsspel nästan helt. 10–19 i andra halvlek är siffror som talar sitt tydliga språk.

– Vi måste stå upp bättre för varandra, menar linjebjässen och fortfarande hundraprocentige Carl Ekberg.

Inte för att hans nu 16 mål på 16 avslut var någon stämningshöjare för honom efteråt, men ändå...

– Äh, det är inget jag bryr mig om.