Förlust – men ett fall framåt för HIF Karlskrona

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto:Lena Ehring

Det blev ingen skräll för HIF Karlskrona mot IFK Kristianstad.

Trots en bra insats var laget aldrig riktigt nära.

– Det finns en anledning att de är Sveriges bästa lag, säger Vladan Abramovic.

Det var skilda förutsättningar i både form och tabelläge när serieledarna IFK Kristianstad gästade HIF Karlskrona. Det gulsvarta hemmalaget stod utan seger sedan mitten på oktober och det får fortsätta att vänta. IFK Kristianstad gjorde vad som krävdes och även om det aldrig kändes riktigt nära så gjorde HIF Karlskrona en av sina bättre insatser den här säsongen.

– Vi möter ett lag som hela tiden kan byta in fräscha spelare och som gör skillnad. Det finns en anledning att de är Sveriges bästa lag, säger HIF:s målvakt Vladan Abramovic efter förlustmatchen.

Abramovic och målvaktskollegan Markus Mattsson har under den här säsongen fått ta emot skopor med kritik, men i kväll visade Abramovic vilka kvalitéer han besitter. 13 räddningar där flertalet var av högsta klass.

– Det var min bästa match för säsongen. Jag har själv känt att jag måste upp några nivåer och jag hoppas att jag kan ta med mig den här insatsen till Malmö nästa vecka.

Stundtals hängde HIF Karlskrona med bra i matchen och laget var i ledning inför den andra halvleken. Men i bortalaget finns en bredd och en spets som HIF Karlskrona inte är i närheten av. Den spetsen utnyttjade IFK:s tränare Ola Lindgren i den andra halvleken och ganska snabbt drog bortalaget ifrån.

– Vi har en stund i den andra halvleken där anfallsspelet inte fungerar och då blir vi straffade mot ett lag som IFK Kristianstad, säger Johannes Sandgren.

Ledningen vände snabbt till ett sjumålsunderläge, men HIF–spelarna gav inte upp och gjorde ett ärligt försök att ta sig in i matchen igen.

– Vi förlorar som ett lag i dag och jag tycker att detta var ett steg framåt. Vi har en lite för lång dipp och det är det vi förlorar på.

HIF Karlskrona är fortfarande jumbo i tabellen och snart går laget in i en period av viktiga matcher mot lag längre ner i tabellen.

– Vi kan inte gå och hoppas på att andra lag ska slarva till det utan nu gäller det för oss att börja plocka lite poäng. Det är många matcher kvar och lyckas vi minimera våra dippar under matcherna kommer vi börja ta poäng. Vi visade stundtals i dag att vi kan spela handboll, säger Sandgren.