Molin efter bottentipset: ”Jag lägger noll vikt vid vad andra tycker”

STOCKHOLM Artikeln publicerades
Alla SHL-lagens tränare samlades under tisdagens upptaktsträff.
Foto:Christine Olsson/TT
Alla SHL-lagens tränare samlades under tisdagens upptaktsträff.

SHL hade upptaktsträff under tisdagen.

KHK blev placerades på 13:e plats i Sanny Lindströms tabell.

– Jag lägger noll vikt vid vad andra tycker, säger Molin.

Experterna har sagt sitt, Karlskrona HK tippas återigen i botten av SHL–tabellen. Detta presenterades under SHL:s upptaktsträff i Stockholm där representanter från de olika klubbarna var på plats för att svara på frågor om deras lag och kommande säsong. Experten Sanny Lindström presenterade sin sluttabell och på trettonplatsen placerade han Karlskrona HK, med enbart nykomlingen Mora efter sig i tabellen.

– Jag lägger noll vikt vid vad andra tycker, vi vill bevisa för experterna att de har fel och vår målsättning är att komma högre än trettondeplats, säger KHK:s tränare Ove Molin.

Flera SHL-lag går in i säsongen med helt nya stommar och Molin tycker att årets upplaga är jämn, där det kan bli ett getingbo både i toppen och i botten. Tränarna fick också själva tippa slutvinnaren och där fick Frölunda flest röster.

– Vi märkte redan förra året att SHL blivit en tuffare och jämnare liga. Jag håller Frölunda som favorit till att vinna och sedan tror jag att Brynäs blir farliga igen.

Är det något du vill se KHK göra annorlunda den här säsongen kontra den förra?

– Jag vet inte om jag vill se så mycket skillnad från förra året. Vi ska vara duktiga och skickliga att försvara. Det jag möjligtvis skulle vilja se är att vi skapar lite mer framåt i matcherna.

Det börjar dra ihop sig till säsongstart, hur går tankarna?

– Ska jag vara helt ärlig så känns det långt kvar, vi är en bit in i försäsongen och har en bit kvar. Mina tankar ligger enbart på morgondagens träning, det är för tidigt att börja tänka i andra banor.

Under dagen bekräftade klubben att man stänger av sportchefen Patric Larsson efter en alkoholincident på klubbens Polenskryssning i helgen. Molin fick frågan om händelsen på färjan.

– Jag har egentligen inte så mycket mer att säga än vad som kommit ut. Det är väldigt tråkigt det som har hänt och jag vet att Larsson är ångerfull. Vi kommer att hjälpa honom tillsammans att ta sig igenom detta.

fakta

Tränarnas guldtips:

5 röster: Frölunda.

3 röster: Växjö.

2 röster: Skellefteå.

1 röst: Brynäs, Djurgården, Linköping och HV71.

Visa mer...