Fortsatt blytungt för Saxemara

Saxemara Artikeln publicerades
Raset fortsätter för Saxemara. Förlust mot Bromölla och steget till Blekingefyran blir allt mindre.
Foto:Jonas Gustafsson
Raset fortsätter för Saxemara. Förlust mot Bromölla och steget till Blekingefyran blir allt mindre.

Raset fortsätter för Saxemara i division 3–fotbollen.

1–3 mot Bromölla var femte raka förlusten och nu kan nog bara ett mirakel rädda klubben från Blekingefyran.

Saxemara IF–IFÖ Bromölla IF 1–3 (0–0)

Målen, Saxemara: Adam Larsson.

– Vi tänker inte vika ned oss, det finns fortfarande en chans, säger tränaren Magnus Karlsson.

Saxemara har inte vunnit en fotbollsmatch sedan den 13 maj och Magnus Karlsson vet att det finns folk kring laget som har synpunkter både på hans roll som tränare och även på en del laguttagningar.

– Ja, men så är det väl alltid. De hörs kanske mest när det går dåligt, men det är något man får räkna med. Saxemara är en klubb där hela bygden är delaktigt och då blir det förstås både kritik och frågor när det inte går så bra som man hoppats.

Klubbikonen Heikki Andersson har tagit plats på bänken bredvid tränaren för att om möjligt gjuta lite mer mod i spelarna och han sade i en tidigare intervju i Blekingesport att klubben har ett orubbat förtroende för Magnus Karlsson.

– Jag har möte med styrelsen varje månad, det införde vi redan i fjol och då pratar vi igenom allt, säger Magnus Karlsson.

Den mindre lyckade säsongen kan väl delvis förklaras med att tränaren har fått laborera med laget i ett flertal matcher.

– Det är ett problem, det går inte att förneka, men samtidigt så är det ju förutsättningar man som tränare får försöka hantera. I den här matchen saknades tre spelare som var på bröllop och ytterligare en som inte fick ledigt från jobbet.

Stämingen i truppen är i alla fall bra om vi ska tro Saxemaratränaren.

– Absolut och det ser bra ut på träningarna, men det är inte samma sak som att spela match.

Mot Bromölla var hemmalaget väl så bra som serieledaren i den första halvleken, men tre mål i baken under den första kvarten efter paus förstörde dagen.