Fredriksbergs BK lägger ner a-laget

Ronneby Artikeln publicerades
Det blir inget spel i division 2 nästa säsong för Fredriksbergs BK.
Foto:Charlotte Nilsson
Det blir inget spel i division 2 nästa säsong för Fredriksbergs BK.

Många spelare under 20 år och färre seniorer som vill spela bandy.

Därför står Fredriksbergs BK över nästa säsong i division 2.

Det är stora förändringar som väntar Fredriksbergs BK, det blir inget a-lagsspel i division 2 nästa säsong och tränaren Erland Jacobsson slutar.

– Vi har helt enkelt haft en för snabb och stor generationsväxling i laget. Vi har killar som inte har åldern inne för a-lagsbandy samtidigt som vi har haft en 6-7 seniorer som valt att sluta, säger Erland Jacobson.

Därför väljer klubben nu att istället satsa på ett P18-lag i pojkallsvenskan och även om a-laget inte finns till nästa säsong tror Erland Jacobsson att förändringen är bra för killarna i laget.

– Det blir roligare för de nu med ett mera homogent lag där de får möta spelare i sin egen ålder. Förr hade vi 15-16 åriga killar som mötte vuxna män och nu skiljer det bara 4-5 år mellan den äldsta och yngsta spelaren istället för 25.

Vem som tar över tränarrollen efter Erland Jacobsson är ännu inte klart men han tror själv att han kommer vara involverad i föreningen på något sätt.

– Det är dags för en ny huvudansvarig och att få in lite nya röster och idéer i laget, men jag kommer finnas kvar inom FBK.

Men han ser ljust på framtiden för Fredriksberg.

– Målsättningen är att ha ett a-lag inom en till två säsonger. På sikt ska vi ha både ett a-lag och ett P18-lag, det tror jag är det bästa för föreningen.