Genrep mot Växjö – bra värdemätare för KHK

Karlskrona Artikeln publicerades
Morten Madsen, här tillsammans med asstränaren Mikael Aaro, har precis som KHK haft en försäsong som har varit lite upp och ner.
Foto:Marcus Palmgren
Morten Madsen, här tillsammans med asstränaren Mikael Aaro, har precis som KHK haft en försäsong som har varit lite upp och ner.

Kallduschen mot Malmö skapade många frågetecken.

Men efter segern mot Rögle kunde KHK:s Morten Madsen urskilja positiva svar:

– Gör vi rätt saker kommer vi vinna matcher.

Torsdagens genrep hemma mot Växjö Lakers blir KHK:s sista chans att finslipa på de sista detaljerna innan årets SHL-säsong drar i gång. Under fjolårets fyra möten med Växjö förmådde Karlskrona endast knipa en seger, då man avgjorde på straffar borta i Vida Arena, vilket talar för en rejäl värdemätare i sista träningsmatchen.

– Vi hade lite strul med dem förra året så det ska bli intressant. Det är ett starkt lag som spelar bra hockey och det ska bli kul att få möta dem på hemmaplan, säger Morten Madsen.

Med en hittills relativt svängig försäsong tycker sig nu Madsen känna hur laget närmar sig önskvärd premiärform, även om det alltid finns bitar kvar att förbättra.

– Det har varit upp och ner, men vi har varit förberedda på att det kommer ta lite tid eftersom det är många nya spelare som ska in i våra system och vårt sätt att spela hockey på. Vi kommer fortsätta göra det vi är bra på samtidigt som vi arbetar vidare med de sämre bitarna, säger Madsen.

Ner var det mot Malmö (förlust med 1–7), men KHK studsade snabbt tillbaka och vann med 5–3 mot Rögle.

Personligen tycker Madsen att hans egen försäsong återspeglas i det kollektiva resultatet så här långt.

– För egen del har det varit precis som för laget, upp och ner. Huvudsakligen gäller det att få i gång spelet och få fart på kroppen så att man kommer in i det ordentligt. Man börjar ju bli lite gammal så man har i alla fall en aning om vad som krävs, skrattar Madsen som känner sig allt mer redo för kommande seriespel.

– Vi har goda chanser, det kommer bli ett roligt år, säger Madsen gällande KHK:s möjligheter att uppnå årets målsättning, vilken innebär Karlskronas bästa säsong i historien.