Gustafson har kommit till sin rätt

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto:BO AKESSON

FK Karlskrona ska studsa tillbaka efter förlusten mot Ängelholm.

Viktor Gustafson är laddad inför mötet mot Qviding.

Ny för säsongen efter att ha spelat i Asarum i hela sin karriär. Starten i FK Karlskrona har genererat i fyra matcher från start och ett inhopp som innemittfältare. Utanför planen har han också blivit mer bekväm i Karlskrona.

– Jag känner att jag har utvecklats som spelare och trivs verkligen i laget, säger Viktor Gustafson.

FKK har startat säsongen bra och på fem matcher har man tagit nio poäng. I startelvan är flera spelare nya inför den här säsongen. Viktor Gustafson är en av dem.

– Det är starkt av oss som nykomlingar att ha nio poäng. Vi har visat att vi spelar jämt och kan slå vilket lag som helst i serien.

I senaste förlustmatchen mot Ängelholm inledde Gustafson på bänken men byttes in efter drygt 60 minuter. Då hade Ängelholm redan gjort tre mål och låg i förarsätet.

– Vi var inte med riktigt från start och släppte in två tidiga mål. Men sedan tycker jag att vi arbetar oss in i det och skapar lägen för att göra mål.

Gustafson är fem matcher in på sin första division 1–säsong, han märker både skillnad i spelet och hans egen roll.

– I Asarum var jag mer offensiv och i Karlskrona går bollen lite mer genom mittfältet. Det är ett annat tempo i ettan och gör man misstag straffas man oftare. Men jag känner att jag har kommit in i det.

På söndag väntar Qviding, ett lag som haft en tung inledning på säsongen (bara en seger).

– Jag vet inte så mycket om dem. Men vi är obesegrade hemma och kommer gå för tre poäng.

Vad krävs för seger?

– Det krävs en jäkla inställning och att vi förbereder oss lika bra som tidigare matcher. På söndag gäller det också att vi är med redan från start så det inte bli uppförsbacke direkt.