Håkansson siktar mot allsvenskan

Trelleborg Artikeln publicerades
Mattias Håkansson har skrivit på ett nytt kontrakt med Trelleborg.
Foto:Christer Thorell, CB FOTO i Trelleborg
Mattias Håkansson har skrivit på ett nytt kontrakt med Trelleborg.

I december 2015 lämnade Mattias Håkansson Mjällby för Trelleborg.

Nu stundar ett allsvenskt kval för den gamla Mjällbyspelaren.

I kväll inleds kvalet till allsvenskan, ett dubbelmöte mellan Trelleborg FF och Jönköping Södra ska avgöra vilket av lagen som spelar i den högsta ligan 2018. Trelleborg FF, som gjort en stark andrasäsong i superettan har några bekanta spelare i laget. Kristian Haynes med två säsonger i Mjällby är assisterande, spelande tränare, Marcus Pode även han med två säsonger i Mjällby finns i laget och så även Mattias Håkansson som gjorde fyra säsonger i Mjällby mellan 2012 och 2015.

– Vi är fruktansvärt taggade och brutalt hungriga inför kvalet, säger mittfältaren.

Håkansson skrev på för Trelleborg säsongen då Mjällby AIF försvann ur elitfotbollen. Sedan dess har han spelat i Trelleborg FF och gjort det bra. 24–åringen kommer in till kvalmatcherna med ett nytt kontrakt i ryggsäcken. I måndags skrev han nämligen på för två nya år med klubben.

– Jag känner mig trygg härnere och jag känner att jag är i rätt klubb för att ta ytterligare steg i min utveckling.

Trelleborg lyckades knipa kvalplatsen i superettan och nu ställs Skånelaget mot Jönköping. Håkansson har inte full koll på motståndet, men samtidigt vill han inte fokusera allt för mycket på Jönköping.

– Vi har allt att vinna och de har allt att förlora. Jag kollade sista matchen mot Östersund och då såg dem ganska bra ut. Men vi ska inte fokusera på Jönköping utan vi ska bara gå ut och gasa.

Har du följt Mjällby något efter att du lämnade?

– Jag har fortfarande ganska bra kontakt med flera i laget och jag har haft bra koll på dem trots att jag inte kollar på så mycket fotboll.

De var väldigt nära superettan...

– Ja, de matcherna tittade jag på och jag led verkligen med dem. Det måste ha varit förjävligt att förlora på ett sådant sätt.

Hur skulle det kännas att spela i allsvenskan igen?

– Helt fantastiskt så klart, det är kul att vi har chansen och alla vi självklart upp i finrummet igen.