Köhne: ”Han var så jävla bra”

Karlskrona Artikeln publicerades
Ian Martin. 2 bilder
Foto:Torbjörn Sunesson
Ian Martin.

Ian Martins provspel fick HIF-ledningen att jubla.

Nu är ett tvåårskontrakt underskrivet.

– Han var så jävla bra. En råtalang säger Jens Köhne i sportgruppen.

För tre veckor sedan var trion Linus Fernebrand, Vladan Abramovic och Ian Martin i Karlskrona.

Nu är hela trion signad av HIF.

Och i den 20-årige finländske landslagsmannen Ian Martin tror sig HIF har hittat ett riktigt råämne.

– På förhand var väl han den vi trodde minst på, men i stället var han så jävla bra. Helt oblyg, han bara smällde på. En råtalang av ett slag man inte ser så ofta och vi blev jätteintresserade direkt, säger Jens Köhne.

Tidigare i våras var spelfördelaren Martin med och förde sin moderklubb Sjundeå IF till semifinal i SM-Liigans slutspel. När han i augusti ansluter till HIF Karlskrona blir det som ett spännande komplement till mittnian Gustaf Hallén.

– Han är bastant byggd och en tvåvägsspelare som kan användas som trea i försvaret.

HIF Karlskrona hade konkurrens av norska storklubben Elverum som också var ute efter Martin.

– Elverum är Norges svar på IFK Kristianstad och har vunnit ligan sex år i rad så det var inte så lite konkurrens. Men Ian tyckte själv att det var ett för stort steg att ta, han kände sig mer hemma hos oss, säger Köhne.

– Jag tycker att klubben har en bra satsning för att etablera sig i högsta serien. I Sverige är det bättre träning och tuffare matcher, vilket gör att jag utvecklas mer. När jag fick chansen kunde jag inte tacka nej, säger Martin själv i ett pressmeddelande.

Tidigare i maj spelade han sin femte landskamp när Finland EM-kvalade och han har även 36 pojk- och juniorlandskamper på kontot.

Ian Martin blir supporterföreningen Lejonens bidrag till lagbygget efter deras insamling till ”Supporterspelaren 17/18”.

– Riktigt roligt att bli supporterspelaren och mina förväntningar är att bli en bättre handbollsspelare och så småningom bli proffs ute i Europa, säger Ian Martin.