Här är länets enda hopp i USM-spelet

Karlskrona Artikeln publicerades
Adam Bondesson och resten av gänget har tre träningar på sig att ladda inför helgens matcher. 3 bilder
Foto:Marcus Palmgren
Adam Bondesson och resten av gänget har tre träningar på sig att ladda inför helgens matcher.

Blekinge har ett lag kvar i ungdoms-SM.

I helgen spelar Karlskrona Handbolls A-pojkar steg fyra.

– Vi har en ganska bra lottning, säger Adam Bondesson.

Tyresö, Ljunghusen och Kungälv svarar för motståndet. Men först ska Karlskronagrabbarna slipa till spelet. Genrepet mot H43 i det ordinarie spelet lämnade utrymme för förbättringar.

– Vi var lite sisådär med mycket missade avslut, tycker kaptenen.

Förvisso rörde det sig en hel del i de unga handbollsskallarna. Mer än välmeriterade tränaren Ulf Schefvert var med under en träning i förra veckan och bjöd på mängder av tips.

– Han är väldigt pedagogisk och hade en jättebra träning med fokus på att få fart på fötterna, säger tränaren Tomas Rantatalo.

Adam Bondesson:

– Det blev nästan för mycket att tänka på, skrattar 16-åringen som uppskattade inhoppet av HIF Karlskronas förre tränare.

– Vi satsade mycket på att få till skillnader i övergångarna.

Vad säger du om steg fyra-spelet till helgen?

– Ljunghusen har en riktigt bra spelare, Tyresö är favoriter och Kungälv vet jag ingenting om. Jag tycker det är en ganska bra lottning, det är inget superklart finallag som vi har emot oss.

Karlskrona Handbolls grabbar går i stort sett samtliga på Aspero. Det innebär att veckan bjuder på tre kvällsträningar med laget och lika många på skoltid.

– Nu är det viktigt att få i gång glädjen och entusiasmen. Det är tränarnas roll att få energin att flöda, säger Tomas Rantatalo inför den spännande helgen.

Vad är det mer att tänka på?

– Nycklarna blir skyttet, alla måste ha sin dag, och målvaktsspelet. Vi har tappat aggressivitet i försvaret, jagat för mycket boll och nu måste vi hjälpa varandra bättre.

Vad säger du om genrepet?

– Vi föll i en del fällor, men för två år sedan förlorade vi med 20 bollar mot H43. Det har hänt mycket, konstaterar Tomas Rantatalo med ett leende.

Karlskrona Handbolls 16-åringar susar upp till Tyresö på fredag. Matchandet avgörs under helgen.