Hedlunds storspel lyfte Lörby

Lörby Artikeln publicerades
En ofta sedd syn på Lörby Park under torsdagskvällen. Matilda Hedlund har bollen under kontroll och Halmiaspelarna har skjutit sig trötta.
Foto:Jonas Gustafsson
En ofta sedd syn på Lörby Park under torsdagskvällen. Matilda Hedlund har bollen under kontroll och Halmiaspelarna har skjutit sig trötta.

Tunga kort på frånvarolistan, taskiga passningar, svag bollmottagning och klen vilja i duellspelet.

Sedan hände något och Lörby knep en skrällpoäng mot tabelltvåan Halmia.

Lörby IF–IS Halmia 1–1 (0–1)

Målen, Lörby: My Hiller.

Bortasupportrarna på den flygmyrsangripna läktaren suckade högljutt och undrade om det minsann inte fanns gladpack i Lörbymålet? Nix. Däremot storspelade reservmålvakten Matilda Hedlund.

– Jag känner mig nöjd med min insats, säger den långa burväktaren med ett leende.

Tv-räddningar varvades med varianter som inte lärs ut av fotbollförbundets instruktörer, resultatet blev ändå detsamma. Halmia lyckades bara göra ett mål på tabelljumbon Lörby, på straff, och tack vare My Hillers kvittering med halvtimmen kvar att spela blev det en synnerligen viktig hemmapoäng.

– Det var viljan som gjorde det, fortsätter Hedlund som ersatte frånvarande förstamålvakten Mimmi Krook Karlsson med den äran.

– Vi var j-ligt taggade.

Efter stora delar av den första halvleken syntes inte mycket av den varan, men ju längre matchen led desto mer hjärta visade hemmaspelarna.

– Då jobbar vi som ett lag, menar tränaren Anders Linderoth.

– Så var det inte i första. Vi gjorde inte som vi hade sagt innan matchen, att etablera ett spel på deras planhalva. I stället blev det ett evigt långbollande.

Vad betyder den här poängen?

– Mycket, speciellt här, säger Linderoth och pekar mot huvudet och den där fotbollshjärnan som mår extra bra när den matas just poäng och självförtroende.

Och målvakten Matilda?

– Hon gör en fantastisk match!

– Det gäller att ta chansen när man får den, konstaterar Lörbymålvakten som med hjälp av lagkamraternas uppoffrande spel i straffområdet fick en smakstart på höstsäsongen.

Allra nöjdast var måhända tabellettan Asarum. Att Halmia skulle tappa poäng på Lörby Park var en högoddsare, om än en trevlig sådan sett med blekingska fotbollsögon.