HIF testade jätte i målet

Karlskrona Artikeln publicerades

HIF Karlskrona är en seger från nytt ligakontrakt.

Jobbet med nästa års trupp är i full gång.

I kväll testspelade 26-årige målvakten Antonijo Peshevski.

Jens Köhne i HIF:s sportgrupp kallar det den stora målvaktsjakten.

Efter att ha gått bet på Dan Beutler i januari och även ha fått ge upp jakten på HK Malmös andremålvakt Niklas Kraft som hamnade hos nyuppflyttade OV Helsingborg, tittar HIF fortsatt brett efter en målvaktslösning.

Flamur Gerbeshi har kontrakt över kommande säsong, Mario Cvitkovics går ut senare i vår.

– I nuläget har vi ingen dialog med Mario och hans agent, säger Jens Köhne.

Antonijo Peshevski jagar en svensk klubb och bor i Göteborg sedan januari. Fram tills dess spelade han i HC Metalurg Skopje, en klubb som Peshevski fostrats i.

– Det är en storklubb med många bra spelare. Jag har stått i ligan och cupen, men i Champions League har andra målvakter spelat, säger han.

Att Peshevski hamnat i Sverige beror på hans svenska flickvän.

– Hon ville hem till Sverige igen.

Via en agent fick HIF tips om Peshevskis situation och valde att bjuda hit den reslige keepern, 209 cm och 115 kg, för fystester på onsdagen och sedan torsdagens träning.

– Det kostar oss en tågbiljett och det vore dumt att inte kolla in honom, säger Köhne.

Om HIF går vidare med Antonijo Peshevski återstår att se. Målvakten själv är i alla fall sugen.

– Jag hoppas vi ska komma överens. Jag gillar klubben och atmosfären och är säker på att jag skulle klara mig i högstaligan här.

I den befintliga truppen hoppas Jens Köhne snart ha Gustav Halléns signatur på ett nytt kontrakt. Mittnian och HIF har närmat sig efter utdragna förhandlingar.

– Vi är långt komna och jag hoppas lösa det sista i helgen, berättar Köhne.

Även Andrzej Rakowski ser ut att stanna och Köhne är försiktigt positiv till att komma överens även med Frederik Dinsen.

– Vi får se var det hamnar, det är snack i gång med hans agent i alla fall.

När handbollsligan startade i höstas hade HIF bara elva utespelare i truppen. En chansning som inte gick hem när laget drabbades av tunga skador.

– Vi var naiva och är medvetna om att vi måste hitta både bredd och spets till nästa säsong och målvaktsfrågan är prio ett för oss, säger Jens Köhne.

Under Jakob Nygrens långa skadeperiod hämtade HIF in både brassen Bruno Castro och sedan även Patrik ”Pava” Johansson för att täcka upp. Castro lämnar HIF efter säsongen och mycket talar för att den nu tumskadade ”Pava” Johansson redan gjort sin sista match i HIF-tröjan.

– Jakob är nummer ett på högernio och vi kommer förmodligen inte ha råd med två spelare av den kalibern. Tanken är att vi ska leta något ungt och talangfullt bakom Jakob, förklarar Köhne.

Tränaren Karl-Johan Lång, som tog över när Ulf Schefvert fick lämna i februari, har kontrakt säsongen ut.

– Tränarfrågan måste lösas snabbt, helst inom två veckor efter vi är färdigspelade. Vi ska sätta oss med Karl-Johan, det vi lyssnat av från spelartruppen har bara varit positivt. Det är många spelare som fått ny energi av Karl-Johan.

Fakta

Kontraktsläget i HIF Karlskrona

Följande spelare har kontrakt för kommande säsong: Hampus Olsson, Drott, Jakob Nygren, Julius Martinsson, Lars Möller Madsen, Johannes Sandgren, Nicklas Grundsten, Hampus Dahlgren, Flamur Gerbeshi.

Visa mer...