Plan B: Så tänker Kommunen fördela idrottarna

KARLSKRONA Artikeln publicerades
HIF Karlskrona kan komma att få spela samtliga hemmamatcher i Handbollsligan i Väggahallen i Karlshamn under hösten.
HIF Karlskrona kan komma att få spela samtliga hemmamatcher i Handbollsligan i Väggahallen i Karlshamn under hösten.

HIF Karlskronas hemmapremiär i Karlskrona Idrottshall är planerat till den 29 september då Aranäs kommer på besök.

Nu kan den matchen spelas i Väggahallen i Karlshamn, liksom HIF:s övriga hemmamatcher i höst.

– Jag tror på plan A, att vi kommer kunna spela i Idrottshallen som planerat, säger HIF:s ordförande Örjan Nilsson.

Efter analyssvaren från Arbets- och Miljömedicin i syd i Lund, där bland annat höga halter av Cyanid har hittats under plattan där den nya eventarenan ska byggas, har Karlskrona kommun valt att jobba efter plan B, där all aktivitet i Karlskrona Idrottshall under hösten ska flyttas till andra hallar.

– Vi vill in i Idrottshallen så fort som möjligt men vi tar höjd året ut och har nu ett enormt pussel att lägga för att hitta tider och hallar för allt idrottande om Idrottshallen inte kan användas, säger Mats Mattisson, anläggningsansvarig på Karlskrona kommuns Kultur- och Fritidsförvaltning.

Innebandyn är sedan tidigare fredad från Idrottshallen.

– Den är planerad att hålla till i Vedebyhallen, som är fullbokad, säger Mattisson.

Övrig aktivitet som till vardags bedrivs i Karlskrona Idrottshall är förutom skolidrotten även handboll, bordtennis och dans.

Bordtennisklubben Frigg spelar matcher i hallen, dansklubben Spider, balettskolor och handboll, såväl senior som ungdom från Karlskrona Handboll, IFK Karlskrona och HIF Karlskrona i Handbollsligan.

Så här säger Mats Mattisson, som har semester men som från och med vecka 30 ska försöka sätta sina tankar på pränt så han kan presentera det för berörda föreningar:

– Det är inga kontakter tagna ännu och jag har inte allting framför mig men som jag tänker enligt plan B ska vi försöka få in alla ungdomsmatcher i handboll i Allhallen i Holmsjö samt i Rosenholmshallen.

– Kanske även Karlskrona Handbolls division 1-damer och IFK Karlskronas division 2-lag i Allhallen.

– Resten, lag på lägre nivå, får vi försöka fördela i Rosenholmshallen eller i alternativa hallar.

Alternativa hallar som i Rödeby, i Sunna, Jämjö Idrottshall, Räddningskårens och kanske även Vedebyhallen, trots att den är fullspikad.

– Det kanske måste bli så att vi får korta träningstider för att få in fler lag på samma tid.

– Målsättningen är att inte rubba den planering som redan ligger för innebandyn, jag tror det skulle skapa mer problem än lösningar, säger Mats Mattisson.

Det är ett gigantiskt pussel som ska läggas. I Karlskrona.

Sen vill det till att kommunen hittar lösningar med Karlshamns kommun om att förlägga HIF Karlskronas hemmamatcher i Väggahallen.

– Det pågår ett arbete med Karlshamns kommun, säger Mattisson.

HIF Karlskronas ordförande Örjan Nilsson är övertygad om att plan A fortfarande håller, det vill säga att mötet med Aranäs kommer att spelas i Karlskrona den 29 september.

– Jag både hoppas och tror på den lösningen. Skulle det ändå bli enligt kommunens plan B är det Karlshamn som gäller för oss, säger Nilsson.