HIF:s hundraprocentare

Karlskrona Artikeln publicerades
HIF Karlskronas Carl Ekberg har ställt in siktet inför onsdagens hemmamöte med Lugi.
Foto:Jonas Gustafsson
HIF Karlskronas Carl Ekberg har ställt in siktet inför onsdagens hemmamöte med Lugi.

Han har defensiven som huvudsakligt arbetsområde.

Men offensivt är han HIF Karlskronas mest träffsäkra.

När Carl Ekberg skjuter blir det mål.

14 mål på 14 avslut talar sitt tydliga språk. HIF Karlskronas mittsexa Carl Ekberg slösar inte bort sina chanser när de väl dyker upp.

– Lagkamraterna sätter mig i bra lägen, förklarar Ekberg ödmjukt och menar att hans kliniska facit är resultatet av en relativt klyschig blandning, i vilken såväl flyt som noggrant avvägande spelar med i ekvationen.

– 100 procent är en tillfällighet. Men jag försöker alltid sätta varje skott.

Och det har han lyckats med under årets säsong.

Under onsdagen väntar tabellfemman Lugi på hemmaplan. HIF ligger inför mötet näst sist i handbollsligan och välbehövliga poäng står på spel för att öka avståndet till jumboplatsen, där OV Helsingborg för tillfället befinner sig med en poäng mindre än Karlskrona.

Om Ekbergs precision håller i sig ökar lagets chanser till seger, även om flertalet andra bitar samtidigt måste falla på sin plats.

– Det krävs ett stabilare försvarsspel och kontringsmål samtidigt som vi måste eliminera dipparna som vi haft för ofta genom matcherna.

Några konkreta delmål är i dagsläget inte uttalade. Enligt HIF:s nummer tre handlar det i stället om att ta sig framåt sakta men säkert, match efter match.

– Just nu fokuserar vi på att ta poäng i morgon (onsdag), menar precise Ekberg.