HIF:s tuffa Norgehistoria

KARLSKRONA Artikeln publicerades
HIF får mäta krafterna mot ett norskt, danskt och svenskt topplag i helgens träningscup i Norge.
Foto:Bo Åkesson
HIF får mäta krafterna mot ett norskt, danskt och svenskt topplag i helgens träningscup i Norge.

Tre tuffa matcher mot lag som alla kommer att spela i Europa i höst.

HIF Karlskrona laddar för handbollsligapremiären i norska Kragerö.

– Det blir fantastiskt bra motstånd, säger tränaren Karl-Johan Lång.

Nästa fredag väntar svenska mästarna IFK Kristianstad på bortaplan.

Det blir en rivstart på handbollsligan som sedan följs av ytterligare två tuffa matcher på bortaplan mot HK Malmö och Lugi.

Innan dess river HIF av en tre matcher på lika många dagar mot norskt, danskt och svenskt motstånd.

Norska ligafyran Arendal, tränat av Marinko Kurtovic – och tidigare toppmålvakt i IFK Karlskrona – danska ligatrean Holstebro och så SM-finalisten Alingsås står i tur och ordning för motståndet.

HIF:s framflyttade ligapremiär och Karl-Johan Långs personliga koppling till Kurtovic ligger till grund för Norgeäventyret som i ursprungsplanen inte fanns med i Karlskronalagets försäsongsprogram.

– Vi har haft en dialog under sommaren. Med tanke på att premiären flyttades fram som den gjorde så blir det här väldigt bra, säger Lång.

Med sju nyförvärv får dessutom truppen chansen att knyta banden ytterligare med varandra.

– Vi har medvetet jobbat mycket med grupptillhörigheten under sommaren. Vi hade ett miniläger på hemmaplan i slutet av juli och nu får vi ytterligare fyra dagar att stöta och blöta med varandra. Ur en social aspekt är det här också perfekt.

Rent spelmässigt hoppas Lång att HIF ska fortsätta på den inslagna vägen som hittills gett vinster mot allsvenska Amo Handboll och senast ligakonkurrenten Ystad IF.

– Vi försöker nöta in ett nytt grundspel och jag vill se att vi förstärker säkerheten i alla delarna av vårt spel. Vi har tränat bra under sommaren och jag hoppas att vi ska vara fortsatt starka i slutet av matcherna. Mot Ystad gjorde vi 8–2 på de sista fem minuterna.

17 spelare åkte till Norge på torsdagen och av de etablerade spelarna i truppen är det enbart fotskadade Julius Martinsson som saknas.

Fakta

HIF Karlskronas spelschema

Fredag kl. 15.00: Karlskrona–Arendal.

Lördag kl. 11.30: Holstebro–Karlskrona.

Söndag kl. 11.00: Karlskrona–Alingsås.

Visa mer...