Högenberg vann Vinterfältträffen

GAMMALSTORP Artikeln publicerades
Skyttelag 4 klara för visitation av gevären av skjutledaren Anders Andersson.
Foto:Rolf-Arne Kulle
Skyttelag 4 klara för visitation av gevären av skjutledaren Anders Andersson.

Lennart Högenberg, Älekulla, sköt hem 46:e Vinterfältträffen med sina 35 (36) träff.

– Det var härligt att vinna, när man åkt många mil för att skjuta. Detta var en jättefin tävling med sex bra stationer, säger Högenberg.

Arrangerande Gammalstorp SKF:s Håkan Sigurdsson var nöjd.

– Vi hade en bit över 80 skyttar och det var några fler än förra året. Deltagarna kommer från hela södra Sverige till Vinterfältträffen och det är kul. Samtidigt var denna tävling en av uttagningarna till NM och de fem första stationerna ingick i vår kretstävling, säger Sigurdsson.

Efter Lennart Högenberg följde Göran Thörnert, Eksjö, med 34 träff och delade tredjeplatsen gjorde Liselott Danielsson, Värnamo, och flerfaldige SM-vinnaren Ingmar Månsson, Helsingborg, med 33 träff.

– Det var godkänt resultat i en bra tävling, men jag sköt bort två skott lite onödigt i knästående, säger Månsson.

Bästa blekingar var Kjell-Göran Johansson, Karlshamn, och Ronnie Bjuvegård, Sölvesborg, med 31 respektive 30 träff. Johansson hade 30 träff efter fem stationer, men sedan fem skott utanför ringen på sjätte målet.

– Jag sköt sista skotten högt till vänster på figuren. Visst var det lite surt, men jag är otroligt glad att ha maximala 30 träff i januariskjutningen för kretsen. Jag avslutade förra året i Novemberträffen med 30 träff. Aldrig tidigare har jag skjutit fullt två gånger i rad. I dag var det perfekt skjutväder och bara lite vind som störde, säger Johansson.

Bjuvegård inledde med tre sexor och hade sedan tre fyror. De 26 träffen i kretsskjutningen gav andraplatsen poängen för Gammalstorps Johan Yngvesson.

– Jag är nöjd med dagen. Mina sex missade skott satt precis utanför ringen. Med lite marginal med, så kunde det ha blivit några poäng till, säger Bjuvegård.