Jidorf stärks av konkurrensen: ”Motiverar mig”

Mjällby Artikeln publicerades
Axel Jidorf imponerade mot Qviding. Nu jagar han en ny startplats.
Foto:Lena Ehring
Axel Jidorf imponerade mot Qviding. Nu jagar han en ny startplats.

Han imponerade stort i sin seniordebut. Nu vill Axel Jidorf fortsätta på samma väg.

Förra helgen imponerade Axel Jidorf stort i sin tävlingsdebut som seniorspelare. Den före detta mittfältaren fick spela högerback under hemmapremiären mot Qviding och skötte uppgiften med bravur.

– Jag har spelat högerback hela försäsongen och känner mig rätt bekväm där nu. Det är mycket fram och tillbaka längs kanten och det passar mig, säger han.

Mjällby vann premiären med 2–1 och fick den perfekta starten på säsongen. På söndag väntar en tuff uppgift för laget när man spelar borta mot topptippade Utsiktens BK.

– Det är positivt att få en bra start på säsongen och det stärker självförtroendet. Jonas och Asper (tränarduon red. anm) kommer ta fram en matchplan till Utsikten som det gäller att vi följer.

Om Jidorf får en ny chans på högerbacken återstår att se. Konkurrensen är tuff då både Kevin Carlsson och Daniel Ivanovski kämpar om positionen ute till höger.

– De har varit lite småskadade under försäsongen men är på väg tillbaka. Konkurrensen är nyttig, det motiverar mig att alltid ge allt. Vi får se om jag spelar, det är upp till Jonas. Men det kändes bra senast och jag tar med mig känslan.