Joel Kellman: ”Vi har lagt det bakom oss”

Karlskrona Artikeln publicerades
Joel Kellman på KHK:s träning inför Malmö-matchen.
Foto:Marcus Palmgren
Joel Kellman på KHK:s träning inför Malmö-matchen.

Karlskrona HK spelar sin första hemmamatch för säsongen.

Joel Kellman är laddad inför matchen mot Malmö.

– Det ska bli roligt att visa upp oss för fansen, säger han.

Tre träningsmatcher återstår för Karlskrona HK innan säsongen drar i gång den 19 september hemma mot Skellefteå. Laget går in i ett tufft matchande med träningsmatcher mot SHL–motstånd. Först ut, i säsongens första hemmamatch, är morgondagens drabbning mot Malmö.

– Det blir en bra värdemätare, säger KHK–centern Joel Kellman.

I senaste träningsmatchen besegrade KHK Linköping efter en bra defensiv insats, Kellman tycker att det ser bättre och bättre ut för laget.

– Vi började hyfsat, men nu tycker jag att det ser bättre ut. Det ska bli roligt att spela på hemmais och visa upp oss för fansen.

Sju nya spelare har anslutit till KHK inför säsongen, men Kellmans roll ute på isen är densamma och han hyllar samtidigt de nya spelarnas intåg i klubben.

– Min roll är sig lik från förra året, jag vill vara en spelare som bidrar offensivt men också ta det defensiva ansvaret. Nyförvärven ser väldigt bra ut, de har kommit in i vårt sätt att spela hockey. Malmö blir ännu ett test för att se vart vi står, men än så länge tycker jag att det ser mycket bra ut.

Det stormade lite kring klubben efter Patric Larsson-nyheten, hur ser du som spelare på situationen?

– Det är inget jag lägger någon fokus på utan det får kansliet sköta. Vi har haft ett bra snack med Charlotte Gustavsson i truppen så vi har lagt det bakom oss.