Karlskrona HK byter målvakt

Ishockey Artikeln publicerades
Henrik Lundberg gör sin första SHL-match i KHK-tröjan i samband med mötet mot Frölunda under torsdagskvällen.
Foto:Pelle Börjesson / Idrottsfoto
Henrik Lundberg gör sin första SHL-match i KHK-tröjan i samband med mötet mot Frölunda under torsdagskvällen.

Karlskrona HK drar till Göteborg och Frölunda med samma lag som i premiären.

Fast det finns ett undantag – Henrik Lundberg hoppar in mellan stolparna.

Assisterande tränaren Mikael Aaro bjuder på det senaste efter onsdagsträningen i NKT Arena och blickar inledningsvis tillbaka på matchen mot Skellefteå.

Läs om den i Sydöstran eller i BLT.

– Det kändes som om vi spelade stabilt defensivt mot Skellefteå, men så gick vi bom vid två tillfällen där helt fel spelare (Joakim Lindström) fick läge. Det är svårt att försvara sig mot en sådan spelare, det vi hade sagt var att vi skulle vara vaksamma när han var inne.

– Stora delar av matchen var bra och andraperioden är mycket bra. Vi fick inte till det tryck som ville ha i tredje. Det kanske var svårt att slå om från att ha varit defensiva? Vi blev helt enkelt för utspridda. Det kanske hade tagit för mycket kraft innan?

– Nu måste vi skicka mer puckar på mål och skapa situationer i från det. Längre anfall skapar självförtroende och vi måste komma in mer i anfallszonen.

– Nu blir det en av de tuffare bortamatcherna samtidigt som det är en härlig utmaning. Vi har hittat rätt med defensiven och nu gäller det att få rätt utdelning framåt.

– Vi tränar som vanligt här hemma innan vi tar bussen till Göteborg.

Läget i laget:

– Vi har samma lag som senast. Kristoffer Söder spelar inte, men är i gång och tränar. ”Henke” (Henrik Lundberg) står. Vi byter målvakt eftersom det var länge sedan han spelade match och det är bra att båda är i gång.

Motståndarkollen:

– Frölunda brukar vara livsfarliga första tio minuterna. Vi måste våga spela och inte bara slänga i väg pucken. Mora gjorde så och då blev det stressat innan de fick ordning på det.