KHK:s sportchef tvingad till timeout efter alkoholskandal

Karlskrona Artikeln publicerades
Karlskrona HK:s sportchef Patric Larsson.
Foto:Marcus Palmgren
Karlskrona HK:s sportchef Patric Larsson.

Karlskrona HK stänger av sin sportchef Patric Larsson.

Han uppges ha blivit kraftigt berusad i samband med sponsorkryssningen till Polen i slutet av förra veckan.

Det är Sportbladet som var först med uppgifterna kring Larsson.

Charlotte Gustavsson, vd i Karlskrona HK, säger till Sportbladet.

– Det hände incidenter på det här evenemanget. Han fick i sig alldeles för mycket alkohol och det har fått konsekvenser, säger Karlskronas vd, Charlotte Gustavsson.

Patrick Larsson, som blev sportchef i Karlskrona HK i maj, läs mer i BLT eller Sydöstran, är nu avstängd på obestämd tid.

– Jag har gett honom rådet att ta en time out. Efter ytterligare dialoger med honom kommer han ta emot hjälp som jag erbjudit honom. Det här är inget som är förenligt med klubben. Vi jobbar med barn, ungdomar och elitidrottsmän på högsta nivå. Vi vill inte sopa det här under mattan för att det är obehagligt. Vi ställer upp och hjälper honom på alla sätt, säger Charlotte Gustavsson.

Om två veckor startar SHL. Patric Larsson – pappa till NHL-proffset Oliver Ekman-Larsson – tog över som sportchef i Karlskrona i maj. Vad som händer med honom nu är oklart. Det är inte säkert att han blir kvar i klubben, skriver TT.

– Det kan jag inte svara på just nu, säger Gustavsson.

– Han är verkligen ångerfull.

Spelarna är informerade om situationen.

– Vi har en öppen dialog och haft samtal med tränare och spelare. Vi har jobbat mycket med egen kommunikation, en rak och ärlig kommunikation.

Texten uppdateras.