Kellman visade kyla och avgjorde straffdramat

Karlskrona Artikeln publicerades
Joel Kellman blev matchhjälte när han avgjorde genom att sätta två straffar.
Foto:MAGNUS LEJHALL
Joel Kellman blev matchhjälte när han avgjorde genom att sätta två straffar.

Karlskrona HK hade uppvisning i den första perioden.

Men utdelningen uteblev och resterande del av matchen blev ett drama mot Rögle.

I förlustmatchen mot Brynäs avlossade Karlskrona HK 15 skott på tre perioder. Hemma mot Rögle under lördagskvällen var det ett helt annat lag som äntrade isen. KHK kom ut aggressivt och körde över Rögle under den första perioden.

– Första perioden är riktigt bra, vi skapar flera riktigt bra målchanser och borde verkligen ha gjort mål, säger Joel Kellman.

KHK avlossade hela 22 skott i den första perioden, men inget av skotten hittade nätet bakom en storspelande Justin Pogge i Röglemålet. Perioden blev mållös trots ett enormt spelövertag.

– Vi hade en ändå en bra känsla efter första perioden och kände att vi hade dem precis där vi ville ha dem, säger Emil Lundberg.

Men KHK–pressen kom av sig och bortalaget Rögle, som bara mäktade med tre skott på mål i den första perioden, fick mer och mer tid med pucken.

– Jag tycker att vi kommer ifrån vår spelplan och börjar göra jobbet en och en i stället för som ett lag.

Trots en förändrad spelbild skulle hemmalaget få måljubla först. Emil Lundberg snappade upp pucken och åkte slalom mellan Röglespelare innan han serverade Marcus Paulsson som bara satte klubban till pucken.

– Skönt att det blev mål, personligen har jag haft en del lägen som jag borde ha förvaltat bättre så det var bra för självförtroendet att det blev mål, säger Lundberg.

Efter ledningsmålet tappade KHK kommandot och Rögle tryckte på för en kvittering, men Johannes Jönsson ville annat och höll hemmalaget kvar i ledningen till den tredje perioden.

40 sekunder in i sista perioden kom Rögle i en omställning och Sebastian Collbergs skott passerade en skymd Jönsson in i mål.

– Vi fick kämpa hårt i sista perioden och spelet stämde inte alls.

KHK höll ut och efter en mållös förlängning avgjordes matchen på straffar. Där visade Joel Kellman inga nerver, först kvitterade han straffläggningen i den tredje rundan och i den fjärde avgjorde han matchen.

– Jag försökte bara hålla straffarna enkelt, det är kul att jag fick förtroendet och skönt att vi lyckades vinna tillslut, säger Kellman.

Lundberg:

– Sett till hur den första perioden såg ut så borde vi ha tagit alla tre poängen, men en seger är en seger och det får vi vara nöjda med.