Karlsson börjar om i Tingsryd

Karlskrona Artikeln publicerades
Simon Karlsson är klar för Tingsryd.
Foto:Patric Söderström
Simon Karlsson är klar för Tingsryd.

Förre Karlskrona HK-spelaren Simon Karlsson har haft några tuffa år med sjukdomar och utebliven ishockey.

Förra säsongen var ett steg i rätt riktning för den 23-årige backen som i dagarna gjorde klart med Tingsryds AIF.

Simon Karlsson var en av Karlskrona HK:s bästa spelare under den allsvenska säsongen 2013–2014. Som 20-åring gjorde backen 37 matcher i a-laget och 16 poäng. Han drog också till sig intressen från SHL-klubbar. Valet föll på HV71 och allt var klart inför drömflytten till Jönköping, men då kom bakslaget. Karlsson åkte på körtelfeber och under sina två säsonger i HV71 spelade han bara två matcher i J20-laget och en träningsmatch.

Sjukdomen förstörde hans sejour i HV71 och inför den här säsongen vågade inte Karlsson vara hoppfull om eventuellt spel. Men en ny klubbadress blev klar sent in på försäsongen, Södertälje hörde nämligen av sig.

– Det har varit en väldigt speciell säsong. Södertälje hade redan gått på is när jag skrev på och flytten fick göras väldigt snabbt. Allt var nytt, men jag tyckte att jag kom in i det ganska bra, säger Simon Karlsson.

Det flöt på för Karlsson som blev en av lagets assisterande kaptener, men då hände något oväntat.

– Jag fick beskedet i november att Södertälje inte ville ha kvar mig. Det kändes konstigt då jag ändå spelade mycket och var assisterande kapten.

Västerås hörde snabbt av sig och ville göra klart med Simon Karlsson som återigen blev tvungen att flytta. Där spelade han säsongen ut och fick vara med om det tuffa kvalet som renderade i en degradering från allsvenskan. Han kommer dock inte följa med Västerås ner i division 1.

I onsdags kom Karlsson överens med Tingsryd och skrev på för ett år med klubben. Han kommer bo kvar i Karlskrona och pendla till nya klubben.

– Det känns väldigt skönt att allt är på plats och att det blivit klart. Agenten har pratat med några klubbar i sommar, men jag fick bra vibbar av Tingsryd så valet känns rätt.

Du gick från att vara tveksam till att över huvud taget inte spela hockey förra säsongen till att göra över 40 matcher i allsvenskan. Känner du att du är tillbaka?

– Det är väldigt svårt att svara på. Före säsongen hade jag ingen aning om vart jag stod och känner nu att jag har mer att ge, men det har framför allt varit jäkligt roligt att spela ishockey igen.

Så glädjen är tillbaka?

– Ja verkligen och det ska bli riktigt roligt att dra i gång igen med en riktig försäsong tillsammans med ett lag. Jag börjar om på en ny kula nu efter en tuff säsong där man har fått kämpa mycket mentalt.