KHK ska över målsnöret

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Ove Molin vet hur det är när målen inte trillar in som de ska.
Foto:Staffan Lindbom
Ove Molin vet hur det är när målen inte trillar in som de ska.

En tuff uppgift stundar när Karlskrona HK tar emot tabelltrean Djurgården i NKT Arena under torsdagskvällen.

Efter tio spelade omgångar har KHK med sina 14 gjorda mål svarat för minst antal fullträffar i SHL.

– Vi kommer att göra mål, säger Karlskronas tränare Ove Molin.

Med över 700 SHL-matcher och 190 nätrassel på kontot har Karlskronas tränare Ove Molin minst sagt personliga erfarenheter gällande målskyttets betydelse, såväl praktiskt som mentalt.

– Man måste veta att en hockeyspelare, vare sig man är forward eller back, älskar att göra mål, förklarar Molin som inte hymlar om vikten av att vara effektiva framåt.

– Det handlar om att få in pucken i mål och samtidigt försvara vårt eget.

Och när det kommer till att försvara det egna målet har Karlskrona hittills under årets säsong varit framgångsrika. 23 insläppta puckar innebär att Blekingelaget är aningen tätare än serieledande Färjestad, som på lika många spelade matcher fått se sig överlistade 24 gånger. Med Växjö, Djurgården, Skellefteå och Örebro framför sig är KHK statistiskt sett seriens femte svåraste lag att få hål på.

Men ett envist målspöke har hittills satt tänderna i Karlskronaspelarna och är, vilket siffrorna förtäljer, en av de stora anledningarna till att laget befinner sig tredje sist i tabellen med nio inspelade poäng.

Baserat på egna erfarenheter, hur går tankarna när man som spelare inte får in pucken?

– Det är bara till att fortsätta jobba och skapa fler lägen. Ju fler puckar man får på mål desto större chans att det blir mål.

Går det att träna i gång målskyttet?

– Absolut. Under träning får vi väldigt många möjligheter till avslut och skott mot mål. Vi tittar även på statistik och analyserar matcherna för att sedan komma med feedback till spelarna.

Om hemmapubliken får jubla i mållampans röda sken när Djurgården kommer på besök återstår att se. Men Molin är inte orolig över Karlskronas framtid gällande det produktiva.

– Vi kommer att göra mål, konstaterar han.