KHK:s minussiffror år för år

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Foto:Marcus Palmgren

Säsongen 2014-2015 räddade Julius Bergmans övergång till San José Sharks Karlskrona HK från röda siffror i bokslutet.

Annars har det varit bara minus i föreningens årsredovisning sedan säsongen 2013-2014.

2013–2014 gjorde Karlskrona HK minus på fyra miljoner, vilket i huvudsak arbetades bort via ackorduppgörelser då alla samarbetspartners skrev av sin fordring till klubben.

Här är siffrorna år för år, hämtat från Blekingesports årsmötesrapporteringar:

2013–2014: Karlskrona HK gjorde ett minusresultat på fyra miljoner kronor, vilket i huvudsak arbetades bort via ackordsuppgörelser.

2014–2015: Karlskrona HK gjorde ett plusresultat på 40 000 kronor, men om inte föreningen fått ett icke budgeterat utbildningsbidrag för Julius Bergman och hans NHL-övergång till San Jose Sharks organisation hade bokslutet landat på ett minus på cirka en miljon kronor.

2015–2016: Karlskrona HK gjorde ett minusresultat på fyra miljoner kronor. Man skulle till och med kunna säga åtta miljoner om man ser till förenin gens lagda budget på plus fyra miljoner.

För att rädda elitlicensen valde föreningen att bolagisera delar av verksamheten. Varumärket värderades till 18 miljoner kronor. KHK valde att lyfta 15 miljoner kronor för att under en period av säsonger klara den årliga elitlicensen på fyra miljoner kronor.

”Vi har slut på livlinor nu” sa ordföranden Tobias C. Larsson i samband med att resultatet redovisades för medlemmarna vid årsmötet.

2016–2017: Karlskrona HK kommer att göra ett minusresultat på drygt sex miljoner kronor.

Fotnot: På de fyra senaste säsongerna har Karlskrona HK gjort ett minusresultat på närmare 15 miljoner kronor, 14 miljoner om inte utbildningsbidraget för Julius Bergman räknas in.