Nya klubbdirektören: ”Jag har tusen idéer”

Karlskrona Artikeln publicerades
Charlotte Gustavsson, ny klubbdirektör i Karlskrona HK.
Foto:Marcus Palmgren
Charlotte Gustavsson, ny klubbdirektör i Karlskrona HK.

Charlotte Gustavsson har kursen utlagd.

Karlskrona HK ska driva in mer intäkter.

– Fokus ligger på det. Helst ska vi slippa ”ont i magen-veckorna”, säger KHK:s nye klubbdirektör.

För andra gången i sin yrkeskarriär blir Charlotte Gustavsson högsta bossen i en SHL-klubb. 2013, hemkommen från ett tre år långt tv-chef jobb för MTG i Ghana, hoppade hon på vd-rollen i Modo Hockey som slet med usel ekonomi.

Där gjorde Gustavsson succé – röda siffror vändes till svarta under de två och ett halvt åren som 37-åringen från Värmland satt vid rodret.

Utmaningen i Karlskrona HK ser inte helt olik ut den i Modo. I flera år i rad har KHK brottats med ekonomin och prognosen vid ett medlemsmöte i vintras visade på ett resultat på dryg tre miljoner kronor minus för den här säsongen.

– Jag har förstått det blir ett minus, men jag har inte satt mig in djupare än så ännu.

Rolf Lindberg, din företrädare på posten, har tidigare sagt att nästa säsong måste KHK visa plus. Är det så du också ser på det?

– Ja absolut. Vi kan inte fortsätta urholka det egna kapitalet.

Hur ska det gå till?

– Jag har tusen idéer, men behöver lära känna både stan och organisationen för att se vilka som är genomförbara. Men rent generellt så gäller det att hitta intäkter i alla vinklar och vrår av arenan. Hockey är underhållning och jag vill göra arenan mer serviceminded om det så gäller korv, chips eller öl. Varje person som går in genom dörrarna i arenan betalar våra löner.

Det har pratats om en nyemission för att få in kapital. Hur ser du på det?

– Vi får se. När och om det blir aktuellt att plocka in kapital så måste vi ha en plan och strategi för hur vi ska använda pengarna. Det handlar om förtroende, vi är inget utan det. Vi kan inte göra en nyemission bara för att klubben behöver andas.

Charlotte Gustavsson är född och uppvuxen i Värmland men har haft Stockholm som bas det senaste året.

– Jag har varit helt ledig och hunnit reflektera och hämta kraft. Nu är jag väldigt peppad på det här och redo att gå in med hull och hår. Det är inget vanligt åtta till fem-jobb.

Du är kvinna i en väldigt mansdominerad idrott. Vad har du för tankar kring det?

– Jag har inga problem med att synas och höras...

Karlskrona HK:s ordförande Tobias Larsson är nöjd med rekryteringen.

– Från början var det ett 70-tal kandidater som skalades ner till fyra-fem som vi gick vidare med. I Charlotte får vi en ledare med stark drivkraft och stort engagemang. Rolf Lindberg har gjort ett bra jobb med att bygga upp vår verksamhet, det har varit en snabb resa men nu behöver vi ta nästa steg och det är att stärka marknadssidan och öka intäkterna.