Larsson: ”Jag har problem att handskas med alkohol i vissa situationer”

Karlskrona Artikeln publicerades
Patric Larsson.
Foto:Marcus Palmgren
Patric Larsson.

Karlskrona HK:s sportchef Patric Larsson har stängts av från sitt jobb efter att ha blivit kraftigt berusad på klubbens årliga Polenkryssning med sponsorer och supportrar.

Till Blekingesport säger han nu:

– Det blev för mycket alkohol i ett jävligt dåligt sammanhang. Jag borde ha vetat bättre.

Patric Larsson blev en jagad man under tisdagen. I samband med SHL:s upptaktsträff avslöjade Sportbladet att Karlskrona HK vidtagit disciplinära återgärder mot sin sportchef.

För Blekingesport berättar nu Patric Larsson vad som hände när han tillsammans med spelare och andra representanter för Karlskrona HK satte sig på Polenfärjan i fredags kväll för en kryssning med sponsorer och fans.

På lördagen gick det överstyr och till slut placerades Larsson i sin hytt av KHK-representanter.

– Det blev för mycket alkohol i ett jävligt dåligt sammanhang, säger han.

– Det är inte acceptabelt och jag har inga ursäkter att komma med utan tar mitt ansvar. Jag ska vara en förebild och borde ha vetat bättre.

Klubbdirektören Charlotte Gustavsson säger till Blekingesport:

– Först och främst är det här jättetråkigt och det är inget som vi kan sopa under mattan. Dels måste vi nu hjälpa Patric, samtidigt är det ett beteende som vi måste markera stenhårt mot.

Gustavsson igen:

– Karlskrona HK är en förening med elitverksamhet men också med massor av barn- och ungdomar. Jag såg inget annat val än att göra så här.

Vad är klubbens policy vid den här typen av evenemang?

– Alla som är där representerar Karlskrona HK. På fredagskvällen var det fest, men samtliga spelare och ledare och andra i organisationen hade direktiv att hålla sig i skinnet. Det handlar om att man litar på varje persons eget omdöme och alla utom Patric klarade det exemplariskt.

Incidenten inträffade på lördagen?

– Lördagen var en arbetsdag för oss. Vi hade seminarier, föreläsning och tipspromenad tillsammans med spelarna. Därför var Patrics uppträdande så tydligt för alla.

Enligt Charlotte Gustavsson har klubben erbjudit Patric Larsson hjälp.

– Klubben har en plan men jag vet inte exakt i nuläget vad den innebär. Men jag gör det som klubben vill att jag ska göra, säger Larsson.

Har du alkoholproblem?

– Jag har problem att handskas med alkohol i vissa situationer. Jag betedde mig på ett sådant sätt i lördags.

Vad känner du nu?

– Det finns inga ursäkter och jag skäms. Jag vill ställa saker till rätta.

Patric Larsson blev sportchef i Karlskrona HK i maj (läs mer i BLT eller Sydöstran). Charlotte Gustavsson tar över Larssons ansvarsbitar under den tid som timeouten vara och därefter är planen att Patric Larsson återgår till sitt jobb.

– Det beslutet ligger fast. Vårt största fokus är att hjälpa honom, säger Charlotte Gustavsson.